avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Unde găsesc mențiunea referitoare la obligativitatea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Unde găsesc mențiunea referitoare la obligativitatea deținerii în original a contractelor încheiate cu diverși furnizori?

Va rog sa imi spuneti unde gasesc scris mentiunea referitoare la obligativitatea detinerii in original a contractelor incheiate cu diversi furnizori. Ma aflu in situatia in care am doar in copie o parte din aceste contracte si in eventualitatea unui control nu cred ca este in regula. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ionut_au , utilizator 18:13, 27 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Art. 64 cod de procedura fiscala. Desi in practica toata lumea lucreaza cu copii, in situatia unui control nu e bine deloc. Am avut un control de la antifrauda si ne-au mai acordat un termen pentru a depune originalele. Au spus ca fara originale se considera operatiuni fictive.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Mhm... art. 64 din CPF spune doar atât:

"Art. 64 Forţa probantă a documentelor justificative şi evidenţelor contabile

Documentele justificative şi evidenţele contabile ale contribuabilului constituie probe la stabilirea bazei de impunere. În cazul în care există şi alte acte doveditoare, acestea vor fi luate în considerare la stabilirea bazei de impunere."

Nu precizează nicăieri ceva despre originale.

Și întreb... în cazul contractelor întocmite online (pe e-mail), nu sunt considerate originale? Cunosc numeroși furnizori (și mici, și mari - vezi Telekom spre exemplu) care încheie contractele online - se trimite un draft, se semnează/ștampilează, se scanează și se trimite înapoi.

În teorie și chiar și în practică - acesta constituie originalul, nu? Sau cum e definit un document ca fiind original?

În țările din vest se folosesc chiar platforme dedicate pt. acest lucru (vezi DocuSign), unde totul se desfășoară doar online. Acela - este tot original, nu? Să nu mai vorbesc de cele semnate prin semnătură electronică.

Ceva e putred în definiția asta de "original".
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2019
ionut_au, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte comerciale Ovidiu04 Ovidiu04 Buna, As dori sa stiu daca un contract intre parti este valabil in cazul in care o parte il semneaza si stampileaza dupa care il scaneaza si il trimite ... (vezi toată discuția)
Raport activitate atasat la factura stampilat? roxana.stefania roxana.stefania Buna ziua, Stiu ca la facturile de prestari servicii trebuie sa mentionezi contractul si sa atasezi un raport de activitate. Clientii mei carora le emit ... (vezi toată discuția)
Urgent, rog raspuns: un articol de lege: regula celor 4 ochi; cine trebuie sa detina contractele institutiei ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! URGENT, rog raspuns: un articol de lege: - cine trebuie sa detina contractele institutiei ? contabilitatea ? sau juristul institutiei ... (vezi toată discuția)