avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere demisie - fara preaviz dar cu acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere demisie - fara preaviz dar cu acordul angajatorului

Buna ziua,
Sunt angajata la o firma si doresc sa-mi dau demisia fara preaviz dar cu acordul angajatorului. In cazul in care angajatorul va dori sa stau in preaviz si eu nu doresc sa stau in preaviz, ce se poate intampla?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
pavel_elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: pavel_elena , utilizator 14:31, 24 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista demisie cu acordul partilor.

Fie solicitati incetarea c.i.m. prin demisie , fie cu acordul partilor.

1. Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

2. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede si excepții de la regula, în care salariatul își poate da demisia fără preaviz, si anume :
- in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă.Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.

- in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

3. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Va multumesc pentru promptitudine. Mai am o intrebare: imi inaintez demisia fara preaviz, angajatorul nu e de acord cu ea, eu de maine nu mai vin la serviciu si-mi desface disciplinar CIM. Acest lucru ma afecteaza in vreun fel la viitorul angajator? Tin sa mentionez ca nu mi-a platit o luna obligatiile fiscale.
Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.

Daca nu v-a platit contributiile, atunci puteti demisiona fara preaviz.
Multumesc din suflet pentru lamuriri. O zi frumoasa.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
pavel_elena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indisciplinar in cartea de munca virtuala buna seara, doresc ... IoanaTdr IoanaTdr Indisciplinar in cartea de munca virtuala Buna seara, doresc sa imi dau demisia la zi si patronul nu accepta decat cu preaviz, si ma ameninta ca imi incheie ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca ordonanta militara Denisa260396 Denisa260396 Bună seara, în condițiile Ordonanței 8 art.10 se poate desface contractul de muncă prin acordul părților sau demisie fără preaviz cu acordul ... (vezi toată discuția)
Demisie sau incetarea activitatii cu acordul partilor? bastettgv bastettgv Buna ziua. Daca azi imi dau demisia din functie este nevoie sa stau cele 20 zile lucratoare de preaviz?!? In contractul individual de munca sunt trecute 15 ... (vezi toată discuția)