avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna, va rog sa ma lamuriti si pe mine .... lucrez La o firma cu 3 angajati si un director ( magazin ) si programul nostru e cam amestecat in ideea ca lucram si in zilele de weekend( sAmbata si duminica), cate 8h pe zi. O regula generala este ca fiecare angajat sa aiba 1 weekend liber pe luna. Restul zilelor libere care ni se cuvin le avem in timpul saptamanii prin rotatie... Intrebarea mea este ; daca imi i-au concediu de odihna 5 zile ( de luni) , cat va trebui sa stau acasa?... exact 5 zile lucratoare si sa incep munca de sambata sau stau 7 zile ( pt ca weekendul nu se calculeaza in concediu) si sa incep chiar de luni , cealalta saptamana??... as fi tare bucuroasa daca as primi un raspuns mai pe intelesul meu.... multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 28 Iulie 2019
5 zile lucratoare , trebuie sa stati in CO ...
Multumesc pt raspuns. Dar daca o sa vreau sa stau in CO 1 saptamana? Si tot asa incepand din ziua de Luni?...
O saptamana , adica 7 zile lucratoare sau 7 zile calendaristice ?
7 zile calendaristic

Deci, la programul de lucru mentionat mai sus, daca vreau sa stau acasa de luni pana duminica(inclusiv) cate zile de concediu va trebui sa planific pentru alea 7 zile de stat acasa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Zilele de sambata si luni nu intra in calculul zilelor de CO , chiar daca lucrati in aceste zile.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna micutzulurs micutzulurs buna ziua , daca lucrez sambata si duminica ,concediu de odihna va include si aceste zile in perioada de odihna sau numai cele 5 zile lucratoare? (vezi toată discuția)
Zile lucratoare cukrasz_kata cukrasz_kata Buna ziua, lucrez in comert, unde si sambata avem program de lucru. Va rog sa-mi spuneti , la concediu de odihna se socotesc sambetele ca zi de lucru? Stiind ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare... Arvwen Arvwen Firma la care lucrez ne-a schimbat programul de lucru , cu toate ca in CIM durata timpului de munca este precizata 8h/zi - 40 ore /saptamana , ei ne obliga sa ... (vezi toată discuția)