avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de încetare a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de încetare a CIM

Buna ziua,
Am demisionat de la locul de munca pe data de 16.07.2019 pentru neplata salariilor de mai bine de cinci luni. Pana in momentul de fata nu mi s- a înmânat decizia de încetare a CIM. Exista vreun termen legal? Și ce documente este obligat angatatorul sa-mi elibereze și care este termenul legal pana la care face acest lucru?
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 28 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 905/2017
art.7
.....
(5) La incetarea activitatii salariatului, angajatorii au obligatia sa ii elibereze acestuia o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, precum si un extras din registru.
(6) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
.....

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (6) din HG 905/2017.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare acte Gabriel666 Gabriel666 Bună seara, Fostul meu angajator, refuza să-mi elibereze decizia de încetare a contractului, adeverință de vechime și adeverință care atesta dacă ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de incetare a activitatii in vederea angajarii in alt loc de munca misha_misha77@yahoo.com misha_misha77@yahoo.com Angajatorul nu vrea sa imi elibereze adeverinta dupa ce am demisionat cu acordul partiilor, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Adeverinta de salariat de la ultimul loc de munca . GIBON MIHAI GIBON MIHAI DEOARECE CARTEA DE MUNCA ESTE ACUM IN FORMAT ELECTRONIC , EU SUNT OBLIGAT SA CER ADEVERINTA DE SALARIAT DE LA VECHIUL LOC DE MUNCA SI SA O PREZINT LA DOSARUL ... (vezi toată discuția)