As vrea sa va consult legat de o situatie existenta in asociatia noastra de proprietari. Suntem legal constituiti, suntem in jur de 13 apartamente intr-o cladire istorica. Presedintele asociatiei nu locuieste la adresa. Administrator este o firma de administrare imobile, al carui reprezentant vine o data pe luna. Deci nu exosta nici o implicare din partea nimanui. Sincer pare ca un imobil parasit.
Sutn doua problema mari:
1. Una de administrare, unele cheltuieli se calculeaza pe persoana, si sunt cel putin 4-5 apartamente unde numarul de persoane declarat este mai mic. Inclusiv in apartamentele detinute de presedinta de asociatie. Cand am incercat sa discut acest aspect, administratorul a parut cooperant la inceput, dar acum nu mai raspunde la telefon. In final mi-a spus sa-i dau in scris ca si noi suntem o persoana in loc de trei, cat suntem in realitate. Ce se poate face?
2. Un vecin de langa mine practic traieste pe casa scarilor. Este o camera care are o usa catre casa scarilor, practic la 1 metru de intrarea mea, care este lasata deschisa toata ziua si uneori si noapte. Acolo gateste, iese in lenjerie intima a intre prin casa scarii in restul apartamentului (sunt doua intrari), desi exista o usa de legatura cu restul apartamentului in interiorul acelei camere. Zgomot prea mare nu face, e drept, dar este si zgomot. In plus, aspectul social negativ pt toti cei care viziteaza apartamentul meu. In cazul asta iarasi ce optiuni am? Am incercat sa gasesc ceva in lege legat de comportament anti-social dar totul este legat de vecini zgomotosi, muzica data tare, etc care nu prea se incadreaza in acest caz.
Buna ziua,
Mai aveti macar un vecin care sa va sustuna in ceea ce souneti?
1. Presedinta inchiriaza acele apartamente sau sub ce forma legala locuiesc acolo acele persoane?
Puteti contesta lista de plata la presedinta. Daca nu doreste sa o primeasca o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire pe adresa locuintei din blocul dvs.
Puteti incerca o discutie si cu cenzorul, comitetul dar daca spuneti ca nu exista implicare....
Daca nu doreste sa primeasca scrisoarea...cu ea returnata de posta va puteti adresa primariei-compartimentul specializat. Puteti solicita sa intrebe la Evidenta populatiei cate persoane locuiesc acolo...
2. Va puteti adresa Politiei pentru expunere indecenta in public ( Casa scari reprezinta parte comuna)
Conform dispozitii in vigoare reprezentantul legal al asociatieid e proprietari este presedintele de asociatie
Cu acesta trebuie sa discutati si sa solutionati aceste probleme
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie,presedintele de asociatie are competenta decizionala
Disconfort olfactiv
alexd1990
Buna ziua,
1) Ca locatar al unui bloc, unde la 5 din 14 apartamente se gateste cu usa deschisa de la apartament spre casa scarii, carei autoritati trebuie sa ... (vezi toată discuția)