avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prescriptia datoriilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

prescriptia datoriilor

Bună. In anul 2008 am girat pt o persoana un credit de nevoi personale, persoana care după 1 an (adică în 2009) a plecat din tara și nu a mai achitat nimic. Între timp mie mi s-a pus poprire pe cont, mi s-au trimis tot felul de înștiințări pe o adresa veche. În anul 2017 și 2018 am contestat executarea silita (pe motiv ca toate somatiile nu au fost trimise la adresa din CI, au fost 2 procese diferite cu 2 societati de recuperare). In instanta am avut câștig de cauza definitiv și irevocabil. Anul acesta am inceput sa primesc iarasi telefoane de propuneri amiabile. Cei de la Eos KSI sustin ca acesta creanta exista si trebuie achitata. Va rog sa imi spuneti daca aceasta datorie se poate prescrie pt ca suma de recuperat s-a triplat.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
andrea0810, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrea0810 , utilizator 18:18, 1 August 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa mergeti urgent la avocat.
Este posibil sa se fi prescris si sa fie necesar sa depuneti contestatie la executare.
Daca nu faceti asa veti plati toata datoria.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu platiti nici 50 de bani pana nu mergeți cu actele pt a fi studiate de un avocat.Probabil vor sa va "agate"cu o plata voluntară care întrerupe cursul prescripție
Trebuie văzut ce obiect au avut contestațiile la executare.daca au vizat aceleași debite etc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Care este termenul legal de prescripție?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eos ksi-recuperare creanta iulian_g77 iulian_g77 Imi cer scuze ,dar sunt nevoit sa cer sfatul unui specialist in legatura cu problema mea. In 2007 am luat un credit de nevoi personale pe o perioada de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Am o datorie la o societate furnizoare servicii de telefonie mobila andreea4fabian andreea4fabian Am si eu o mare problema...si v-as ruga mult de tot sa-mi dati un raspuns.Am primit foarte multe telefoane si instiintari de la o firma de recuperare a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanță contract de telefonie mobilă neplătit din 2006: mai poate fi executat silit clientul dacă a primit prima adresă de la firma de recuperare în 2017? karlasofia karlasofia Buna ziua. In anul 2005 a fost încheiat un contract de telefonie mobila cu vodafone care nu a mai fost plătit din anul 2006. Creanta a fost cesionata ... (vezi toată discuția)