avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am o datorie la o societate furnizoare servicii de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am o datorie la o societate furnizoare servicii de telefonie mobila

Am si eu o mare problema...si v-as ruga mult de tot sa-mi dati un raspuns.Am primit foarte multe telefoane si instiintari de la o firma de recuperare a datoriilor EOS-KSI cum ca am de platit o datorie de aprox 800 de lei pentru o factura neplatita in urma cu 5-6 ani la Orange...nici nu mai stiu exact pt ca a trecut mult timp.Nu am platit pt ca nu am avut bani si intre timp m-au dat in judecata si nu am putut sa ajung la proces pentru ca am si servici si scoala...As vrea sa stiu ce se poate intampla...Am mai citit ca dupa 3 ani datoria se prescrie....sau ceva de genul asta...Va mai specific si faptul ca nu am bunuri pe numele meu...sunt pe numele mamei.Imi este teama ca nu stiu la ce sa ma astept din partea lor.Va rog mult de tot sa-mi dati un sfat.Astept un raspuns.Multumesc mult
nu pot sa va ceara datoria decat pe ultimii trei ani.Pt anii anteriori invocati prescriptia,pe calea contestatiei la executare( daca ati primit somatia).Daca nu aveti nimic in proprietate, nu prea au ce sa execute, asa ca...
Daca v-ar fi dat în judecată acum, ar fi fost într-adevăr prescrisă acțiunea și nu mai aveau ce să vă facă.
Dacă dețin deja o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă prin care sunteți obligată la plata acelei sume, acea hotărâre va fi învestită cu formulă executorie, dacă nu a fost deja. Astfel, contituie titlu executoriu și poate începe urmărirea silită împotriva dvs.
Faptul că nu aveți bunuri pe numele dvs. nu împiedică cu nimic executarea silită. Vă vor fi poprite conturile, având în vedere că aveți un serviciu, deci obțineți venituri.

Dreptul de a cere executarea silită se prescrie prin împlinirea unui termen de 3 ani de la data obținerii titlului executoriu.
Cred că v-ați putea interesa de în instanță pentru a vedea dacă acea hotărâre a fost învestită sau nu. Așa ați putea ști la ce să vă așteptați.
In afara de oprirea conturilor ce mi s-ar putea intampla?Mai ales ca nu am fost la proces.Ce ar trebui sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)
Notificare prealabila executare silita adiradu99 adiradu99 Buna ziua, Am un contract cu Orange pe care nu l-am mai platit din Septembrie 2011 din diverse motive. De curand am primit de la EOS KSI o notificare de ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract orange? theosia2006 theosia2006 sunt plecat din tara din 2010 si am revenit de doua ori la inmormantarea parintilor. am fost anuntat ca am primit de la EOS , pe adresa parintilor mei , o ... (vezi toată discuția)