avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca in conditiile art. 1723 si art. 2386 Cod Civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca in conditiile art. 1723 si art. 2386 Cod Civil

Am vindut de curind un teren agricol. Am primit o parte din bani si pentru restul sumei s-a instituit ipotreca legala asupra terenului in favoarea mea (a vinzatorului). Suma se va achita in rate trimestriale de cite 5 000 euro prin virament bancar.
Intrebarea mea este: daca cumparatorul nu achita o rata sau nu mai poate plati rate, cum procedez? In contractul de vinzare nu este nimic specificat in acest sens. Terenul imi revine mie in proprietate imediat ce nu se plateste o rata sau trebuie sa-l actionez in judecata pe cumparator? Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Avans cumparare - plati in timpul precontractului liviu f liviu f Daca in timpul valabilitatii precontractului cumparatorul face mai multe plati fara a se specifica in precontract care este suma care reprezinta avans, la o ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare-cumparare cu plata in rate, cu intrarea in posesie si proprietate a cumparatorului la decesul vinzatorului SVD SVD Este acceptat de legislatia romaneasca un contract de vinzare cumparare cu plata in rate, fara intrarea in proprietate la plata avansului si semnarea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe vinzare teren agricol extravilan sorinci sorinci Buna ziua, As dori sa va intreb cit este impozitul care se plateste la notariat la incheierea unui contract de vinzare cumparare pentru 8.6 ha teren agricol ... (vezi toată discuția)