avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie constructie si acord Asociatie Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie constructie si acord Asociatie Proprietari

Stau la parterul unui bloc cu 4 etaje sub scara blocului, doresc sa fac in fata usii mele o constructie din termopan de 1 /1 metri, deci logic este fara fundatie si nu incurc pe nimeni fiind sub scara. Pentru aceasta mica constructie imi trebuie proiect si autorizatie de la Asociatia de Proprietari?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 14:53, 9 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiul acela este parte din proprietatea comuna a asociatiei.
Puteti sa-l inchiriati daca restul proprietarilor isi dau acordul.
Aveti nevoie de aprobare in adunarea generala conform Legii 196/2018.
Imi puteti da un model de cerere pe care sa o depun la Asociatia de Proprietari pentru aprobarea acestei mici constructii ? Va multumesc anticipat.
Nu cred ca veti gasi o "cerere tip".
Faceti o cerere banala prin care dvs. proprietar al respectivului apartament si membru al asociatiei solicitati supunerea spre aprobare in Adunarea generala a asociatiei inchirierea spatiului respectiv in suprafata de .... mp. avand ca scop ...depozitarea borcanelor cu gem (zic si eu).
Oricum, cititi cu atentie L.196/2018. Acolo spune exact cum se poate aproba (cvorum, numar de voturi etc.). Asta ca sa nu aveti probleme ulterior. Incercati sa respectati legea intocmai sa nu va pomeniti cu vreo reclamatia de la tanti Aglaia de la etajul 5 dupa ce ati investit in constructia respectiva.
Nu mai stiu sigur dar cred ca se poate chiar cumpara spatial acela.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii ... Lumyna Lumyna Buna ziua! exista posibilitatea sa atac in justitie decizia majoritatii vecinilor care si-au dat acordul ca palierul aferent celor patru vecini de la parter sa ... (vezi toată discuția)
Debransare cmteb 2023 (noua procedura) carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Noua cerere de debransare CMTEB presupune convocarea adunarii generale pentru aprobare (nu se mai cere acordul vecinilor direct afectati) insa in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vot intr-o asociatie de proprietari mporojan mporojan Buna ziua, In cadrul unei Asociatii de proprietari, care are 44 de apartamente, un proprietar detine 4 imobile restul de 40 sunt prorietari individuali. In ... (vezi toată discuția)