avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... care este "cursul" (procedura) primei infatisari?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

care este "cursul" (procedura) primei infatisari?

Buna ziua,
Nefiind familiarizat cu atmosfera si procedurile dintr-o sala de judecata, v-as
ruga sa-mi detaliati cursul sedintei, la prima infatisare, in cadrul unui proces de
divort (in cazul meu: culpa comuna,copil minor).
Care ar fi lucrurile utile, sau inutile a fi mentionate etc.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dorin_bi , utilizator 12:31, 28 Noiembrie 2009
Prima zi de infatisare - Procedura de Judecata
Cel dintai termen intr-un litigiu civil la care, partile fiind legal citate, pot pune concluzii.
La prima zi de infatisare reclamantul isi poate modifica actiunea in ceea ce priveste obiectul ei sau chemarea in judecata a altor persoane, iar paratul poate formula cererea reconventionala si poate introduce terte persoane in proces, de exemplu, chemarea in garantie. De asemenea, partile au posibilitatea de a ridica exceptiile si de a cere probe si contraprobe.

Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
luiza2008, utilizator
Buna ziua,
Imi pare rau ca nu am putut urmarii subiectul (sunt cel care l-a lansat).
Multumesc de raspuns. E corect, ca la carte, si de interes general insa,
eu am cerut mai mult un "desfasurator" al sedintei. Poate, nu am intrebat corect?
Ex: -se face apelul
-se verifica daca reclamantul si paratul sunt asistati, daca nu ,de ce?
-
Nu stiu daca ma va mai baga cineva in seama acum, dupa atatea ore si dupa ce se va observa ca s-a raspuns, dar mai astept.
Angajati-va un avocat.
Sau - daca nu doriti sa fiti asistat - mergeti macar la o consultanta si puteti sa aflati si ... cate dale de pavaj sunt de la intrarea pe usa instantei si pana la sala. Exagerez, evident, dar oricum puteti afla multe amanunte.

Sau intrati intr-o zi intr-o sala de judecata si asistati la procese pentru a va familiariza cu admosfera

Dar eu cred ca e prea mult sa ne cereti sa va povestim aici de-a fir a par ...si in scris (mai ales) o lunga poveste cu multi de "DACA ...atunci".
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
romascanu, moderator
Inteleg, multumesc.
dorin_bi
Perfect de acord cu colega....de aia exista avocati si de o consultatie nu a falimentat nimeni.( desi daca va prezentati singur nu stiu cum veti putea raspunde procedural:))

Alte discuții în legătură

Amanare fara discutii Corina Dina Corina Dina Inaintea primului termen intr-un litigiu in care am calitatea de parat am studiat dosarul si am constatat ca reclamantul a depus , o data cu raspunsul la ... (vezi toată discuția)
Sedinta ordonanta președințială - prezenta reclamant Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Imi poate spune cineva cum se desfasoara o sedinta pentru o ordonanta presidintiala? Sunt reclamant si am primit citatie cu numarul salii dar nu inteleg ce se ... (vezi toată discuția)
Codul de procedura civila-absenta la termen "motivata"- respingere netimbrare vasilica_fara_frica_de_nimica vasilica_fara_frica_de_nimica Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca e normal urmatorul caz. - Primul termen al unui proces pe data de 15 Februarie- - Paratul, ma prezint la termen, ... (vezi toată discuția)