dorin_bi a scris:
Doresc sa cer o amanare, la primul termen, asa ca as dori sa stiu cand o pot cere. La inceput?Dupa ce reclamantul isi prezinta doleantele?
De-abia acum ati venit cu o cerere concreta.
De-abia acum ne-ati putut lasa sa ghicim ca dvs. sunteti paratul si ne-ati eliminat astfel multi din acei "Daca...atunci" depre care vorbeam mai sus.
Daca vreti o amanare retineti nr de ordine al cauzei dvs. afisat la usa instantei si il strigati atunci cand judecatorul spune "cauze la amanare "de la 1-10"... "de la 10 la 20" ..."de la 20 la 30". Il strigati acolo unde ...incape nr. dvs.
Dupa ce grefiera va face prezenta in dosarul dvs. asteptati ca ea sa predea dosarul presedintei si asteptati inca atata timp cat judele e cu ochii in dosar. ("marele secret" intr-o instanta e sa stii cand sa vorbesti si cand sa taci, iar unii nu-l invata niciodata). Cand ii va ridica va intreba ceva de genul "cine a solicitat cauza la amanare?" sau "motivul amanarii". Aici este momentul de vorbit. Puteti, bunaoara, sa solicitati o amanare pentru a va angaja un avocat.
Oricum, mai sus v-am dat o solutie care nu va costa nimic: sa intrati intr-o zi oarecare intr-o sala de judecata.
Asata era un soi de ...mers pe jos ...de compromis intre "mersul cu autobuzul" si "cu masina" despre care ati vorbit pe pagina precedenta. :)
dorin_bi a scris:
Eu incerc, pe cat posibil, sa pun intrebari care sa para cel putin,
generale si sa nu intru in particular, dar...
Uneori tocmai aici este ...greseala.
Este ca si cum in loc sa ne cereti definitia din DEX a termenului "particular" ne-ati cere sa va copiem aici o parte importanta din DEX incepand cu definitia de la "general" ...ca poate s-o intampla sa nimerim si cuvantul care va intereseaza.
Ei bine, n-are nimeni timp de ...scris povesti.