avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... care este "cursul" (procedura) primei infatisari?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

care este "cursul" (procedura) primei infatisari?

Buna ziua,
Nefiind familiarizat cu atmosfera si procedurile dintr-o sala de judecata, v-as
ruga sa-mi detaliati cursul sedintei, la prima infatisare, in cadrul unui proces de
divort (in cazul meu: culpa comuna,copil minor).
Care ar fi lucrurile utile, sau inutile a fi mentionate etc.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dorin_bi , utilizator 12:31, 28 Noiembrie 2009
Buna ziua,
Nu ma pot abtine sa nu mai adaug ceva , pe langa acel TOUCE !
Cateodata, in autobuz e mare inghesuiala iar unii isi manifesta nemultumirea.
Acestora ,unii se gasesc sa le raspunda cu "daca nu-ti convine ia-ti masina mica !"
Vedeti, eu consider acest SITE un fel de autobuz in care noi, cei fara "masina mica", intalnim si alti oameni care, de buna voie, pentru a simti "pulsul" sau pentru
a mai cunoaste si alte situatii decat cu cele cu care sunt obisnuiti, calatoresc impreuna cu noi. Calatorind impreuna dorim si noi ,la randul nostru, sa aflam cum e cu "masina mica".
Ce vreau sa spun e ca daca mi-as putea lua "masina..." n-as calatori cu autobuzul asa ca incerc sa profit de orice ocazie ce mi se ofera de cele mai multe ori cu mare amabilitate..
Dar sa revenim. Eu incerc, pe cat posibil, sa pun intrebari care sa para cel putin,
generale si sa nu intru in particular, dar...
Doresc sa cer o amanare, la primul termen, asa ca as dori sa stiu cand o pot cere. La inceput?Dupa ce reclamantul isi prezinta doleantele? In afara de argumentele mele pentru amanare, mai pot avea pareri si despre pretentile reclamantului?
Cam asta este tot ce-am dorit sa spun.
P.S. Emoticonul de la sfarsitul frazei,daca avea si sunet, cu un ras basescian, era
deadreptul..."pursisimplu" (nici o conotatie politica, e cu B mic).
Cei 70 de cititori imi intaresc convingerea ca nu am pus o intrebare lipsita de interes.
Cu stima
dorin-bi
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
dorin_bi, utilizator
dorin_bi a scris:

Doresc sa cer o amanare, la primul termen, asa ca as dori sa stiu cand o pot cere. La inceput?Dupa ce reclamantul isi prezinta doleantele?

De-abia acum ati venit cu o cerere concreta.
De-abia acum ne-ati putut lasa sa ghicim ca dvs. sunteti paratul si ne-ati eliminat astfel multi din acei "Daca...atunci" depre care vorbeam mai sus.

Daca vreti o amanare retineti nr de ordine al cauzei dvs. afisat la usa instantei si il strigati atunci cand judecatorul spune "cauze la amanare "de la 1-10"... "de la 10 la 20" ..."de la 20 la 30". Il strigati acolo unde ...incape nr. dvs.

Dupa ce grefiera va face prezenta in dosarul dvs. asteptati ca ea sa predea dosarul presedintei si asteptati inca atata timp cat judele e cu ochii in dosar. ("marele secret" intr-o instanta e sa stii cand sa vorbesti si cand sa taci, iar unii nu-l invata niciodata). Cand ii va ridica va intreba ceva de genul "cine a solicitat cauza la amanare?" sau "motivul amanarii". Aici este momentul de vorbit. Puteti, bunaoara, sa solicitati o amanare pentru a va angaja un avocat.

Oricum, mai sus v-am dat o solutie care nu va costa nimic: sa intrati intr-o zi oarecare intr-o sala de judecata.
Asata era un soi de ...mers pe jos ...de compromis intre "mersul cu autobuzul" si "cu masina" despre care ati vorbit pe pagina precedenta. :)

dorin_bi a scris:

Eu incerc, pe cat posibil, sa pun intrebari care sa para cel putin,
generale si sa nu intru in particular, dar...

Uneori tocmai aici este ...greseala.
Este ca si cum in loc sa ne cereti definitia din DEX a termenului "particular" ne-ati cere sa va copiem aici o parte importanta din DEX incepand cu definitia de la "general" ...ca poate s-o intampla sa nimerim si cuvantul care va intereseaza.
Ei bine, n-are nimeni timp de ...scris povesti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
romascanu, moderator
Multumesc!
Cu stima
dorin_bi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare fara discutii Corina Dina Corina Dina Inaintea primului termen intr-un litigiu in care am calitatea de parat am studiat dosarul si am constatat ca reclamantul a depus , o data cu raspunsul la ... (vezi toată discuția)
Sedinta ordonanta președințială - prezenta reclamant Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Imi poate spune cineva cum se desfasoara o sedinta pentru o ordonanta presidintiala? Sunt reclamant si am primit citatie cu numarul salii dar nu inteleg ce se ... (vezi toată discuția)
Codul de procedura civila-absenta la termen "motivata"- respingere netimbrare vasilica_fara_frica_de_nimica vasilica_fara_frica_de_nimica Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca e normal urmatorul caz. - Primul termen al unui proces pe data de 15 Februarie- - Paratul, ma prezint la termen, ... (vezi toată discuția)