avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Deși suntem asigurați pentru orice eveniment/daună, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Deși suntem asigurați pentru orice eveniment/daună, asigurătorul nu vrea să plătească despăgubirea la valoarea din devizul de lucrări. Ce pot face pentru a-mi recupera suma totală?

Buna ziua,

La parterul unui blon in incibta unui spatiu comercial isi desfasoara activitatea un salon de infrumusetare.
Acest salon eate asigurat la societatea Generali Asigurari pentru orice eveniment/daună.
In urmă cu două luni de zile am fost inundati de pe coloana de deasupra fara sa stim cine se face vinovat de acest incident.

Am anuntat societatea de asigurari la care suntem asigurati,acestia au trimis un inspector de daune,au facut fotografiile necesare si au deschis dosarul de daună.
Ulterior le-am trimis un deviz de lucrări din valoarea caruia au diminuat suma.
Am solicitat firmei cu care am efectuat reparatiile,un discount suplimentar pentru a putea sa ne apropiem de suma agreata de societatea de asigurari.
Le-am trimis un nou deviz insa si pe aceasta din urma,l-au diminuat valoric.

Am finalizat lucrarea,am achitat lucrarea,am depus facturile si chitantele la dosar.
Iar astazi,am.primit un email de la dânșii in care imi comunica faptul ca din valoarea totala de 5700 ron,valoare achitata de catre societatea noastră....imi vor plati suma de 3800 ron.
Ce pot face pentru a-mi recupera integral suma achitata?

Va multumim anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:56, 5 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu reusiti sa solutionati amiabil,anaalizati oportunitatea apelarii la mediator sau in ultima instanta la instanta de judecata
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii puteri reclama la autoritate de supraveghere a asiguratorilor ASF mai nou adica acolo unde lucreaza persoanele cu cel mai mare nivel salarial din Romania.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
w_v_w_v, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati clauzele din contractul de asigurare. De regula, companiile de asigurari ofera doua alternative in astfel de situatii: reparatii printr-o firma partenera sau reparatii in regie proprie. In cazul primei variante, decontarea lucrarilor se face direct intre companii. In cazul celei de-a doua variante, despagubire se acorda in baza unui deviz intocmit de o firma specializata, aleasa de beneficiar, deviz care se va compara cu tarifele practicate de firmele partenere. In acest caz, valoarea despagubirii nu va depasi minimul dintre cele doua deviza.
Buna ziua,
Nu mi-au oferit varianta de a repara cu o firma partenera iar cu varianta regiei proprii nu as fi fost de acord.
Nu am solicitat asa ceva,tocmai de accea le-am pus la dispozitie doua devize de lucrari iar mai apoi am depus facturile si chitantele cu care s-a achitat.
Indiferent de clauzele din contract,atata vreme cat ai reparat si ai suportat integral aceste costuri făcând dovada cu facturi achitate,societatea de asigurari nu are obligatia de a achita integral aceste facturi?
Ca atare...in urma cu cateva minute am vazut ca au achitat tot cat au dorit dumnealor...
Mulțumesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
mariusvladut78 a scris:

Indiferent de clauzele din contract,atata vreme cat ai reparat si ai suportat integral aceste costuri făcând dovada cu facturi achitate,societatea de asigurari nu are obligatia de a achita integral aceste facturi?


Din pacate, nu! Orice societate de asigurari isi propune obtinerea de profit, si nu realizare de acte de caritate.
Prin urmare, societatea de asigurari are ogligatia de a plati despagubirile, dar doar in conditiile in care (1) nu exista datorii pe polita (prima de asigurare sau ratele au fost platite integral si la timp), (2) evenimentul a fost acoperit pe polita, (3) nu exista suspiciune de frauda si (4) despagubirea nu depaseste suna asigurata. Cu titlu de exemplu: degeaba aveti un deviz de reparatii a daunelor provocate de apa de conducta de 10000 lei, daca suma asigurata in polita a fost de 2000 lei.
Asa ca revin la cea am scris mai sus: cititi conditiile contractuale si verificati polita. Altfel va bateti cu morile de vant.
Pe de alta parte, polita a fost platita integral sau este in rate?
De asemenea, care este diferenta de suma intre valoarea devizelor propuse de dvs si suma platita de societate? Ati spus ca ati avut doua devize, si pt ambele vi s-a comunicat o despagubire mai mica.

Alte discuții în legătură

Asigurarea nu mi-a acoperit toata dauna. ce pot face? V7A7 V7A7 Pe scurt : In urma unui accident am ajuns cu masina (cumparat-n leasing la care platesc inca) la service.Problema este ca dupa 5 luni am reusit sa scot masina ... (vezi toată discuția)
Suma dosar daune insuficienta ilal3x ilal3x Buna ziua, In luna noiembrie 2012 am fost implicat cu masina personala (fabricata 2002) intr-un accident auto. Nu mi s-a acordat prioritate de cineva care a ... (vezi toată discuția)
Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)