avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E necesară aprobarea asociației de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E necesară aprobarea asociației de proprietari pentru a fi legat la cutia RCS-RDS?

Mă confrunt cu urmatoarea problemă.
Locuiesc la parter iar pe casa scării este instalată o cutie RCS-RDS. In momentul cand au venit cei de la cablu pt a fi legat si eu in baza unui contract incheiat cu ei, cativa vecini au venit si le-au interzis celor de la cablu să il momteze pe perete pe o lungime de aproximativ 3m pe motiv că gauresc peretele când prind acel cablu iar ei doar au zugravit scara. Vecinii au chemat si poliția locală iar agenții le-au dat dreptate vecinilor motivand că este necesar acordul asociatiei pt montarea acelui cablu. Precizez ca acea cutie de cablu este instalată de mulți ani iar alți vecini la etajele superioare sunt legați la ea.
Mă intereseaza nu păreri ci o bază legală ca să le-o prezint agentilor de la poliția locală. Ei au invocat la modul general legea asociațiilor de proprietari si au spus ca trebuie acordul asociatiei. Banuiesc ca acordul a fost când s-a montat cutia nu trebuie cerut de fiecare data cand montezi un cablu pe perete.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel care a pus intrebarea

Marianliviuh
Precizez ca acea cutie de cablu este instalată de mulți ani iar alți vecini la etajele superioare sunt legați la ea


nu a precizat cum sunt legati vecinii

Fiecare intelege ce vrea.
Eu inteleg situatia ca toti ceilati au altfel si el a vrut sa faca gaurind peretii.
La mine e bloc nou si cu spatiu prevazut special cu fir individual lanivel de etaj adica doar vine RDS sau UPC sau TELEKOM si doar ii firul si il muta la spliterul lor pentru TV si internet(UPC) saudor muta mufa in spliterul rds pentru TV si pentru internet mufeaza josla subsol unde este routerul rds..

La inceput aveam doar antene satelit fiecare pe balcon apoi au venit firmele de cablu:
- UPC a tras prin spatiul special lasat .
-RDS a trimis nste echipe (vai de noi) care spuneau ca nu se chinuie ei pe acolo. Ei vor sa sparga si sa traga pe la fiecare etaj cate o cutie de 60x60 si trag la vedere si....

Normal ca am procedat ca vecinii domnului.
Am sesizat apoi au trimis altii care au facut cum am vrut noi.
Pe parcurs cand un locatar nou mai cumpara un apartament si vroia cablu au aparut si situatii de alte echipe care ar fi vrut la fel sa traga la vedere sa faca etc desi cuplau doar o mufa.
Si nu i-a lasat proprietarul care erainformat de mine si stia ce si cum.
Apoi am decis ca toti anunta inainte la mine iar eu un agent care pentru ca ii dam contractele doar lui asigura rapiditate si vin instalatorii a 2-a zi.
Oricum raman din ce in ce mai putine firme.

UPC a fost cumparat de Vodafone
[ link extern ]

Telekomul va fi vandut catre RDS (TV+ internet) si ORange(telefonie)
[ link extern ] /

Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
w_v_w_v, utilizator
La fel sunt legați si vecinii cu cablu prins pe perete, plus gaura aferentă la intrarea in apartament. Ideea e ca sunt dispus să repar dacă se strică ceva doar nu las așa.
Dar mă interesează o bază legală pe care sa o prezint polițiștilor locali care le tin isonul locatarilor.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar nu ati intrebat si atunci eu cum ma cablez?
Faceti sesizare la presedinte scrisa si sa va dea raspuns scis conform legii 196/2018
aici e toata legea [ link extern ]
art 2 litera p
Părțile comune nu pot fi folosite decât în comun și sunt obiectul unui drept de coproprietate forțată


.Precizati ca ceilalti locatari au la fel.
ART. 29
(1) În cazurile în care unul dintre proprietari împiedică, cu rea-credință și sub orice formă,folosirea normală a condominiului, sau a unor părți componente, potrivit destinației acestora, și creează prejudicii celorlalți proprietari, proprietarii prejudiciați sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său se poate adresa în scris președintelui, comitetului executiv al asociației de proprietari și instituțiilor cu atribuții privind respectarea ordinii și liniștii publice sau,după caz, instanțelor judecătorești.

Eu credeam ca ei au canal cablu sau in zid ca noi si dumneavoastra faceati altfel direct asa cu gauri.
ART. 38
(1) Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condițiile acordului de asociere, atât spațiul care constituie bunul principal, cât și părțile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalți proprietari și fără a schimba destinația clădirii.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
w_v_w_v, utilizator
Mulțumesc frumos, m-am lămurit, acum stiu ce sa prezint organelor de poliție locală, care din pacate nu cunosc legea.
Iar ca sa înțelegeți mai bine situația este vorba despre 5 familii de pensionari care din lipsă de ocupație...
Deși la ceilalți vecini cablurile sunt pozate direct pe perete cu acele mici cleme ce se înfig plus gaura pt a intra in apartament la mine nu vor nici cu șină lipită, nici să sap eu șanț si să il astup nici cu cablu prins cu cleme etc Cat depre gaură nici nu se pune vorba desi urmează să repar.
Ei stiu una si buna, spun ca îmi trebuie acordul asociației. Acum sinceri sa fim sa cer convocarea unei adunări la care nu vine nimeni in afara de ei sau să stau să dau in judecată mi se pare o nebunie.
Am gasit oricum o soluție. Am tras pe exterior direct la mine pt ca mă invecinez cu scara cealaltă. :)
Si exteriorul tot din " partea comuna" face parte :)))

Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Consum curent telekom terentetalharu terentetalharu Buna seara, sunt președintele unei Asoc de Prop. Blocul este din construcție cablat de Telekom (Romtelecom), recent am constatat ca instalațiile montate ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru instalare internet prin fibra optica alex-emm alex-emm Buna ziua, In blocul (mic, 8 apartamente) in care m-am mutat nu exista inca fibra optica. Am nevoie de acordul lor pentru ca provider-ul sa vina sa instaleze, ... (vezi toată discuția)