avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cand poate fi o firma actionar in alta firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cand poate fi o firma actionar in alta firma

buna seara,

sunt actionar la o firma impreuna cu alta persoana si mai detin o alta firma unde sunt singur actionar! persoana care este actionar( detine doar 5%) impreuna cu mine , doreste sa plece din tara si sa fie inlocuit ca si actionar! intrebarea mea este: firma la care eu sunt unic asociat poate prelua cele 5% ? multumesc mult
Bună seara

Nu puteți fi asociat unic în două firme!!!

Există însă, un artificiu!
Demersul este, însă, posibil, dacă a priori vă asociați cu altcineva în firma în care sunteți în prezent asociat unic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale si schimbare adminitrator Crissa79 Crissa79 buna ziua sunt administratorul unei soc comerciale si vreau sa plec . Mi s-a acceptat plecare , doar ca unul din asociasi vrea sa cedeze partile socilale ... (vezi toată discuția)
Actionar minoritar decedat si fara mostenitori - cum se pot dobandi toate actiunile? mony mony O firma germana doreste sa cumpere 100% din actiunile unui SA din Romania si apoi sa transforme acest SA intr-un SRL unde sa fie asociat unic; Astfel, ... (vezi toată discuția)
Asociat unic ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, Daca o firma din Canda este asociatul unic al unui SRL din Romania, care presteaza servicii informatice exclusiv pentru acest asociat unic, ... (vezi toată discuția)