avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte între soți pentru un bun moștenit de unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte între soți pentru un bun moștenit de unul dintre ei: testament sau contract de vânzare-cumpărare?

buna ziua.eu si sotul meu santem casatoriti de 10 ani,nu avem copii.am mostenit o casa de la mama mea in urma unui proces de succesiune cu fratii mei,santem 7,.tata e mort iar mama ne.a facut la amandoi contract de vanzare cumparare pe partea ei .in urma procesului,ni sa revenit casa si terenul iar fratilor mei trebuie sa le dau o sulta in bani.unii au renuntat la notar ca nu vor nimic.intrebarea mea e cum putem face un act intre mine si sotul meu,in cazul in care unul din noi va deceda.sau putem face act de vanzare intre noi doi? multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Păi ce sa va vindeți daca bunul este comun?
Încheiati testamente reciproce.
La deces, sotul supraviețuitor va moșteni in totalitate jumătatea sotului decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se împarte moștenirea? MContender MContender În situația în care unu dintre părinți decedează cum se împarte moștenirea primită de ei după părinți lor? Detalii: În cazul în care există o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)