avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... solicitare copii documente asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

solicitare copii documente asociatie de proprietari

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pot cere copii de pe unele facturi din asociatia de proprietari din 2013,2014 sau 2016, avand in vedere ca eu m-am muntat in acel bloc in anul 2016. Avand in vedere ca am descoperit ca d-na administrator are o condamnare pt delapidare cu suspendare, am unele suspiciuni.
Multumesc,
In luna iulie.
In luna iulie.
ynocentta a scris:

Daca v-ati mutat in condominiu in 2016,care este justificarea pentru analiza documente asociatie din care nu faceati parte?
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii au dreptul sa solicite copii ale documentelor asociatiei de proprietari

Ar fi trebuit să știți că orice cetățean are dreptul constituțional la apărare și la informații (se pare că nu cunoașteți nici Constituția României) - astfel, oricine poate cere ORICE DOCUMENT al Asociației de Proprietari, mai ales dacă e în litigiu cu acea Asociație de Proprietari, invocând art. 28 din Legea nr. 196/2018.
Art. 28. - (1) Proprietarii din Condominiu au dreptul să fie informaţi în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea Asociaţiei, să solicite în scris şi SĂ PRIMEASCĂ COPII DUPĂ ORICE DOCUMENT al acesteia.
(3) Proprietarii din Condominii au dreptul să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile Asociaţiei de Proprietari şi, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele Asociaţiei de Proprietari este obligat să răspundă, în scris, la Contestaţie în termen de 10 zile de la primirea ei.

(4) În cazul în care preşedintele sau administratorul nu iau toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al Asociaţiei de Proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta Comitetul Executiv şi cenzorul. În situaţia nesoluţionării sau a soluţionării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor specializate din cadrul Primăriilor locale, prevăzute la art. 10.
Eu i-aș face plângere penală președintelui sau administratorului, dacă refuză să-mi dea ORICE DOCUMENT AL ASOCIAȚIEI, CHIAR ȘI CONTRACT DE MUNCĂ FIIND !
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua!
1)Sa stiti ca am citit legea 196/2018, pentru a ma convinge ca am dreptate am pus aici aceata intrebare.
2) In urma insistentol su adreselor trimuse catre primarie a fost anulat atestatul doamnei administrator.
3) Am depus plangere penala impotriva intregii conduceri a respectivei asociatii de proprietari.
O zi buna!
In loc de copii xerox se pot solicita, si primi, copii ale unor documente ale Asocoatiei si in format electronic, respectiv, pe adresa de email ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pentru blocul in care locuiesc au inceput efectuarea ... MaBC MaBC Buna ziua! Pentru blocul in care locuiesc au inceput efectuarea lucrărilor de hidroizolare dupa ce multiple apartamente au fost profund afectate de apa ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari - lipsa raspuns in 30 de zile de la solicitare someonedan1980 someonedan1980 Am depus catre Asociata de proprietari din care fac parte o adresa scrisa (cu nr de inregistrare) in care am solicitat in scris raspuns la mai multe probleme ... (vezi toată discuția)
Buna seara , va rog frumos cine poate sa-mi spuna daca am dreptul ... maiadorina maiadorina BUNA SEARA , VA ROG FRUMOS CINE POATE SA-MI SPUNA DACA AM DREPTUL SA CER COPII DE PE STATUL DE PLATA AL ADMINISTATORULUI SI PRESEDINTELUI UNEI ... (vezi toată discuția)