avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sa trimit certificatul de deces al tatălui meu unei ...
Discuție deschisă în Executare silită

Sa trimit certificatul de deces al tatălui meu unei firme unde are el credit pentru încercarea ștergerii creditului?

Tatăl meu are un credit la o bancă, dar el a murit de 2 ani și jumătate. Am contactat firma care se ocupa acum de recuperarea datoriei pentru a le spune sa nu mai trimita notificări, anuntandu-i ca tatăl meu a decedat. Firma respectiva mi-a spus că trebuie sa le trimit pe adresa de e-mail certificatul de deces si copie după actul meu de identitate. Cand am întrebat dacă suma de bani se va anula daca trimit aceste documente, mi-au zis ca pot sa dezvaluie doar după ce primesc documentele. Intrebarea mea este: sa trimit documentele si apoi sa discut cu ei sau sa nu mai trimit nimic? Se poate sa imi spuna sa plătesc eu datoria? Multumesc anticipat pentru raspuns! O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:18, 5 August 2019
Nu se va sterge datoria tatalui, chiar daca a decedat. Mostenitorii preiau si activul si pasivul mostenirii, adica si bunurile (daca tatal a avut proprietati, bani) si datoriile (creditul la banca, orice alte datorii). Daca trimiteti documentele solicitate, va pot urmari pe Dvs in calitate de mostenitor pentru datoria tatalui, dupa ce fac demersurile pentru deschiderea succesiunii si stabilirea calitatii de mostenitor a Dvs si a altor persoane, daca mai sunt alti mostenitori.
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
Avocat Draghici Cornelia, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Daca au trecut doi ani si jumatate de la decesul tatalui dvs. nu este posibil sa fi trecut trei ani de la ultima plata si sa invocati prescriptia datoriei?
Poate nu ar strica sa va sfatuiti cu un avocat care sa vada toate actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un decedat care are vreo datorie figureaza la biroul de credit? elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa-mi spuneti daca o persoana care are datorii la vreo banca sau la un IFN si a decedat mai figureaza, dupa deces, la Biroul de Credit. ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Probleme preluare credit de catre o firma de recuperare Dadana27 Dadana27 Buna ziua, tatal meu a facut un credit de nevoi personale la banca. Pentru ca a ramas in urma cu plata ratelor, o firma de recuperare a preluat contractul. ... (vezi toată discuția)