avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Fermier Activ - Definitie
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Fermier Activ - Definitie

Buna ziua,
Ne poate lamuri cineva ce inseamna "fermier activ" - persoana fizica?
Adica ce conditii trebuie sa indeplinesc ... text de lege am gasit, dar nimic concret si greu de interpretat.
Multumim.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 10 August 2019
"Începând cu anul de cerere 2019, statutul de fermier activ se stabilește și prin verificarea înregistrării persoanelor fizice și juridice și a formelor asociative de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic al acestora, pentru activitățile lor agricole, în Registrul contribuabililor/plătitorilor, potrivit prevederilor art. 91 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, cu respectarea prevederilor art. 3 pct. 3 lit. (a) din Regulamentul (UE) 2017/2.393 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 decembrie 2017 de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 1.305/2013 privind sprijinul pentru dezvoltare rurală acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR), (UE) nr. 1.306/2013 privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea politicii agricole comune, (UE) nr. 1.307/2013 de stabilire a unor norme privind plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune, (UE) nr. 1.308/2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și (UE) nr. 652/2014 de stabilire a unor dispoziții pentru gestionarea cheltuielilor privind lanțul alimentar, sănătatea și bunăstarea animalelor, precum și sănătatea plantelor și materialul de reproducere a plantelor."
[ link extern ]
Si care sunt conditiile de a fi considerat fermier activ?
Tocmai cele citate mai jos m-au determinat sa pun intrebarea.
Multumesc. :)


Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca fermierii pentru a dovedi calitatea de fermier activ sunt prevazute in art. 6 din O.U.G. nr. 3/2015, cu modificarile si completarile ulterioare si in Cap. IV – Fermierul activ din O.M.A.D.R. nr. 619/2015, cu modificari si completari ulterioare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . ... mihai.valeria mihai.valeria Buna ziua. Am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . Vreau sa vand unul dintre ele, acesta avand cadastru cu numar cadastral. Cum pot sa l scot din ... (vezi toată discuția)
Pfa si declaratia unica LaviniaB30 LaviniaB30 De ex daca am un PFA iar singurul venit sunt subventiile de la APIA (dupa care sunt platite impozitele an de an), nu s-a taiat nici o chitanta pe pfa,.....mai ... (vezi toată discuția)
Semnatura fisa de post adrianna100 adrianna100 Pentru a se taia un spor, se scoate atributia din fisa de post, dar atributia ramane valabila si obligatorie! Sa semnez fisa de post? (vezi toată discuția)