avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

onorariu avocat

Am pe rol un dosar de majorare pensie intretinere impotriva fostului sot.
S-a dat sentinta in Judecatorie in favoarea mea, dar fostul sot a facut apel si acum dosarul s-a mutat in tribunal.
Avocatul pe care l-am avut inca de la inceput considera ca si-a terminat treaba odata pronuntata sentinta in judecatorie si cere sa ii achit un alt onorariu pentru a ma reprezenta in acelasi proces in tribunal.
Este corect sa achit un alt onorariu sau avocatul ar trebui sa ma reprezinte in continuare, in baza contractului/ onorariului deja achitat la deschiderea initiala a actiunii in judecatorie?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:59, 13 August 2019
Depinde ce scrie in acel contract, care sunt obligatiile fiecarei parti si pe ce durata se intind ( doar prima instanta sau si apel...).
~ Conținut șters la cerere ~
Bineînțeles că este normal!
Nu cred că în celalalt contract a menționat expres că vă va reprezenta și în căile de atac!
Este un litigiu nou, la instanța superioară care reclamă, din motive lesne de înțeles, achitarea unui nou onorariu!
Dacă veți "câștiga", obțineți și cheltuieli de judecată!
~ Conținut șters la cerere ~
Pai..ati fost in instanta...castigat, terminat. Ex-sot are dreptul sa faca apel...abvocatul..alte documente de redactat, etc. Sa stoiti ca nu le foloseste pe aceleasi ...adica ceva face pentru banii pe care-i cere...acum citit contractul si vedeti ce clauze aveti, servicii incluse, etc. Daca nu...da, trebuie sa platiti.

Alte discuții în legătură

Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)
Onorariu de recuperat a_l_e_x a_l_e_x Buna tuturor, In cursul anului 2009 am efectuat expertizele juridice (constructii) in cateva dosare civile . Instanta fixa un onorariu provizoriu pe care ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)