avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Rezultat necropsie
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Rezultat necropsie

Buna ziua!
As dori sa stiu daca membrii familiei au dreptul (legal) sa primeasca rezultatul necropsiei, fara intermediere (parchet, etc.). In urma preluarii decedatului, familia a primit doar Certificatul Constatator de deces. Ulterior, cand au revenit pentru raportul autopsiei, li s-a spus ca nu discuta cu apartinatorii ci doar prin instanta judecatoreasca. Ma intereseaza sa cunosc ce prevede legea. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:42, 10 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raportul medico-legal intocmit in urma necropsiei se trimite organului judiciar care a dispus efectuarea necropsiei, in original.
Puteti consulta acest raport cu aprobarea scrisa a organului judiciar la cererea formulata in scris, de dvs. sau prin avocat.
Daca decesul a avut loc in spital, acesta este organul judiciar care a dispus efectuarea? Si, deci, acolo trebuie sa solicitam consultarea acestui raport?
Organ judiciar este procurorul, instanta de judecata sau politistul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport medico-legal necropsic mary6 mary6 Buna seara. In urma unei ordonante a fost solicitat raportul de autopsie al decedatului x.,,moarte suspecta,care a fost autopsiat in regim de urgenta in ... (vezi toată discuția)
Raport medico-legal de necropsie foarte întârziat, motiv pentru care am probleme și cu un credit rămas după tata (decedat în octombrie 2017). cum ar trebui să procedez? IIrinaRoxana IIrinaRoxana Buna ziua! Tatăl meu a decedat în data de 29.10.2017...seara pe 28.10.2017 spunea ca ii e somn și e obosit și dimineața nu s.a mai trezit... La momentul ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate cere necropsia eukyra1 eukyra1 Buna ziua. Bunica a decedat in spital,in urma cu 1,5 ani,in urma unei operatii.Intrebarea mea este la cine,unde sa ma adresez in cazul in care as dori sa i se ... (vezi toată discuția)