avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transformare SA in SRL, la care ai lista actionari ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transformare SA in SRL, la care ai lista actionari persoane fizice

Cum procedezi cand vrei sa trasformi un SA in SRL , ai majoritatea ceruta de lege pentru schimbarea formei juridice, dar ai 10% actionari persoane fizice de care nu mai stii nimic? Ce se intampla cu actiunile lor? Sunt fostii actionari PAS care acum apar ca lista actionari persoane fizice de care nu mai stii nimic.
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 10:18, 28 Noiembrie 2009
Va trebui sa ii gasiti si sa transformati si actiunile lor in parti sociale, urmand ca, ulterior transformarii societatii, sa fie cesionate la asociatii majoritari.
stefaniamunteanu a scris:

Cum procedezi cand vrei sa trasformi un SA in SRL , ai majoritatea ceruta de lege pentru schimbarea formei juridice, dar ai 10% actionari persoane fizice de care nu mai stii nimic? Ce se intampla cu actiunile lor?


Adoptarea, conform art. 115 alin. 2 LSC, a HAGEA privind schimbarea formei juridice a societatii - stabilirea nr. de asociati care vor face parte din SRL (maxim 50) - stabilirea pretului pe actiune care urmeaza sa se plateasca actionarilor care nu vor mai face parte din societate - scrisoare (la ultimul domiciliu cunoscut) prin care acestia din urma sunt invitati la sediul societatii in vederea ridicarii sumelor de bani cuvenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare sa in srl ciolpi ciolpi ce valoare au actiunile mele daca o societate SA se transforma in SRL? (vezi toată discuția)
Societate pe actiuni- transformare in srl si cesiune de actiuni ? emilia14 emilia14 Buna ziua, nu stiu daca s-a mai discutat acest subiect dar am nevoie de un sfat urgent, am urmatoarea speta: Un SA - 5 actionari, unul dintre actionari ... (vezi toată discuția)
Transformare sa in srl, probleme asociati menekse menekse Buna ziua. O parere, va rog la situatia urmatoare: - 5 persoane fizice s-au asociat si au infiintat in 1994 o SA. 4 ani mai tarziu, 2 dintre actionari ... (vezi toată discuția)