avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Am două dosare penale pentru fals în înscrisuri sub ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Am două dosare penale pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Le pot rezolva prin mediator?

Buna ziua,
Am 2 dosare penale in cercetare. Se presupune că am facut abonamente clientor fara acordul lor. Ar fi vorba de 2 cazuri. Eu sincer am avut acordul lor dar nu cred ca am cum sa dovedesc ei fiind 2. Sunt acuzat de fals in inscrisuri sub semnătură privată. As vrea sa stiu ce o sa mi se întâmple. Daca pot rezolva cazul cu mediator
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, incheierea unui acord de mediere nu inlatura raspunderea penala.
Acordul de mediere penala in latura penala a procesului duce la inlaturarea raspunderii penale doar la infractiunile pentru care este incidenta impacarea sau care sunt urmaribile la plangere prealabila.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate media pe latura civilă, iar acordul de mediere încheiat va produce consecințe juridice și pe latura penală, în sensul reținerii unor circumstanțe atenuante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)
Mediere in cauze penale Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I se pot face medieri in cauze penale ,de cind si pt ce infractiuni? (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)