avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal de amenda incheiat in lipsa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal de amenda incheiat in lipsa

Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus la cunostinta? Tin sa precizez ca valoarea amenzii nu e tocmai mica.... e enorma!!
Cel mai recent răspuns: IONIȚOIU CRISTINA , Avocat 22:22, 6 Decembrie 2009
Incercati sa contestati procesul verbal de aplicare a amenzii, in conditiile in care considerari ca nu au fost respectate conditiile legale .
Cum adica ''inceracti sa contestati''? sa inteleg ca nu sunt sanse? Nu am semnat acel PV, nu am primit prin posta cu confirmare de primire nimic, nu s-a publicat la sediul SC.....de unde era sa stim?
si totusi cum ati aflat de amenda? s-a trimis spre executare la administratia financiara si ati primit somatia insotita de titlu executoriu?
In momentul in care am mers la institutia in cauza sa depunem o declaratie, ne-au intrebat cand avem de gand sa platim amenda. Oficial nu am primit nimic.
daca nu platiti amenda, "institutia respectiva" va trimite pv de contraventie catre administratia financiara spre executare, iar fiscul va emite o somatie insotita de titlu executoriu, care in acest caz este chiar pv de contraventie.

va sfatuiesc sa depuneti contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea somatiei, la instanta competenta, in care sa cereti proba comunicarii amenzii, in conditiile legii, art. 27 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

succes!

Alte discuții în legătură

Executare silita cnadnr - p.v. necomunicate CipM CipM Am primit prin posta o executare silita pt 2 P.V. din 2011 pt 2 contraventii (lipsa rovinieta) la doua saptamani distanta intre ele (56 euro + 450 lei ... (vezi toată discuția)
Daca se prescrie amenda pt neprimirea p.v densorean densorean daca se prescrie amenda pt.neprimirea p.v conform o.g 2 2001 art.14 se prescrie si suspendarea dreptului de a conduce autovehicole acsta fiind suspendat pt ... (vezi toată discuția)
Amenda marian502 marian502 ce se intampla cu amenda unei persoane din 2008, iar aceasta a decedat in 2009. amenda este data conform Lg.61/1991, art.2, pct.1, sanctionata de art.3, ... (vezi toată discuția)