avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept utilizare fotografii in scop comercial
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept utilizare fotografii in scop comercial

Buna ziua,

Sunt fotograf si printre altele fotografiez evenimente sportive de toate felurile. Intre aceste evenimente sunt si curse auto-moto respectiv evenimente hipice.

Intrebarea este: Pot folosi/vinde aceste fotografii realizate in cadrul unor evenimente sportive oficiale (inclusiv sub forma de tablouri , fotografii, fotografii digitale) daca in fotografie se distinge perfect numarul auto/moto respectiv fata soferului/pilotului/calaretului?

E o situatie mai aparte a carei parametri legali nu am reusit sa ii deslusesc din legislatie.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Foto2000 , utilizator 09:43, 14 August 2019
detinatorii drepturilor de imagine pentru evenimente sunt organizatorii acestora sau imputernicitii lor. la majoritatea evenimentelor participantii activi (piloti, jochei,.. sau cluburile din care fac parte) semneaza un fel de intelegere de cedare a drepturilor de imagine.
ca sa nu aveti probleme ar trebui fie sa faceti parte din fotografii oficiali ai evenimentului, fie sa aveti un contract, oneros sau nu, cu organizatorul
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
adriandimitriu, utilizator
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate cotizatie ajvps botosani vlad196938 vlad196938 Va salut cu respect ! Am platit taxa de pescuit sportiv , cotizatia, anuala in iulie 2015. Logic ar trebui sa fie valabila pana in mai 2016 , nu ? La ... (vezi toată discuția)
Info pfa nicoletafrasineanu nicoletafrasineanu Buna ziua tuturor cunoscatorilor intr-ale PFA-ului. Verisorul meu si-a facut un PFA cod CAEN 7311- Activitati ale agentiilor de publicitate in Focsani el ... (vezi toată discuția)
Interzicerea accesului pe stadion Blasim Blasim Dupa cum multi stiti, in acest moment exista la Steaua Bucuresti un conflict intre suporterii echipei si patronul George Becali. Acesta, pentru a scapa de ... (vezi toată discuția)