avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este permis sa porti un tricou inscriptionat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este permis sa porti un tricou inscriptionat ,,POLITIA'' ?

Am de ceva vreme un tricou care este negru inscriptionat cu litere albe politia pe spate si pe fata. Cum nu pot upload-a imagini pe aceasta discutie,o sa va dau un link cu poza tricoului meu si alta cu cel oficial purtat de politie:

[ link extern ]

Stiu ca discuta asta a mai fost abordata o data in 2011 si din pacate au fost numai pareri acolo. As dori raspunsul unui avocat sau de o alta persoana buna cunoscatoare de lege care sa imi zica daca risc a fi pedepsit conform codului penal. As mai dori sa mentionez ca nu accept raspunsuri de genul ,,alta treaba nu ai'' sau ,,lasa-te de prostii''. Va rog vreau un raspuns concret care sa ma lamureasca definitiv. Din ce stiu eu tricoul care il detin nu dispune de anumite semne distinctive,fiind diferit din multe puncte de vedere cu cel original. Totodata nu intentionez sa il folosesc pentru a ma da drept politist la altcineva.

Multumesc mult de tot.
Cel mai recent răspuns: Iepure Zborel , utilizator 23:53, 28 Ianuarie 2025
Am mai incarcat inca doua imagini pe link,de aceea ti-am recomandat sa arunci o privire.
Am aruncat o privire, ca civil nu ai voie sa porti nici un tricou de acolo
Si totusi tricoul alb a fos dat de o sectie de politie unei fete cu ocazia unui premiu de ,,politist pentru o zi''. De aici deduc eu ca nu cuvantul in sine e interzis. E foarte complicat de interpretat legea.
Asta nu inseamna ca fata poate sa il poarte pe strada fara sa se astepte la vreo repercursiune legala, ea stie cum sau de unde l-a primit, ti-am zis daca vrei sa testezi legea esti liber sa o faci, dar dupa sa nu te plangi daca te trezesti cu dosar penal, daca vrei du-te la cea mai apropiata sectie de langa tine cu tricoul, oricare din linkul tau, nu neaparat pe tine, in ghiozdan sau punga sau ce vrei tu si intreaba-i pe baieti ce se intampla cu un civil care il poarta
Ar merita incercat si chiar o voi face. Si ce sa ma fac daca unii o sa zica ca merge iar altii ca nu? :)))

Alte discuții în legătură

Port imbcracaminte politia infractor_in_devenire infractor_in_devenire buna ziua vreau sa imi comand de pe internet un tricou pe care este imprimat ``POLITIA `ce risc daca il port.exista vreo lege care sa ma pedepseasca?e ... (vezi toată discuția)
Port legal / ilegal de uniforma zark zark Buna ziua. Am si eu o mica intrebare: In cazul in care nu sunt cadru MAI, am voie sa port un tricou cu inscriptii de genul \"Politia\" sau \"Pompieri\" pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare uniforme Anteea Anteea Buna ziua, am urmatoarea speta: Primus, functionar public cu statut special, respectiv angajat in cadrul Politiei de Frontiera decide sa isi inceteze ... (vezi toată discuția)