avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am devenit PFA cu CAEN 7420, ce declarații trebuie sa ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am devenit PFA cu CAEN 7420, ce declarații trebuie sa depun?

Sunt angajata full time la o firma, insa recent am devenit PFA cu CAEN 7420,ce declaratii trebuie sa depun la ANAF?
Am înțeles ca trebuie sa depun o declarație cu estimarea venitului pe anul acesta. In afara de asta, este nevoie sa declar undeva cum ca sunt angajata full time si taxele cum ar fi pensia si sănătatea imi sunt achitate de firma unde lucrez? Astfel eu voi plati doar 10% din profit in cazul PFA. Corect?

Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mara8912 , utilizator 20:56, 12 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are importanta ca in acelasi timp mai veti si un contract de munca valabil Faptul ca veti plati sau nu contributii sociale la pfa tine doar de cat de mare va fi venitul net anual al pfa adica total venit anual incasat - total cheltuieli deductibile platite anual fara asigurarile sociale.
Daca acest venitul net anual al pfa este peste valoarea plafonului celor 12 salarii minime brute pe economie, veti plati cass 10% si cas 25% calculate la valoarea plafonului.
In maxim 30 de zile de la infiintare veti depune la finante declaratia unica cu valorile estimate a le realiza in acest an.
Si mai depuneti in maxim 30 de zile de la infiintare declaratie la directia de impozite si taxe persoane fizice a primariei declaratie pentru inregistrarea la acea adresa si a sediului social al pfa-ului cu sau fara activitate in functie de codul caen trecut in certificatul constatator primit la infiintarea de la registrul comertului si la directia de impozite si taxe persoane juridice a primariei declaratie pentru taxa pe firma. Aceasta taxa ultima se plateste anual in primele doua luni ale anului.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)
Acte lunare intreprindere individuala IzabelaMaria IzabelaMaria Bună dimineața! Mi am deschis recent o intreprindere individuala, nu am angajați. Vă rog să îmi spuneți dacă îmi trebuie contabilă? Ce ... (vezi toată discuția)
Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)