avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa gestiune si obligare demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa gestiune si obligare demisie fara preaviz

buna ziua
vrea sa stiu ce pot sa fac daca am iesit lipsa gestiune si obligata sa mi dau demisia fara preaviz.
am preluat o gestiune fara inventar (greseala mea), la inventarul lunar am iesit lipsa 2000 mi - au oprit si mie si colegei salariu de 1000 restul urmand sa-i restituim pana la finele anului. de asemenea nu ne-au eliberat cartea de munca pe motiv ca pana nu platim nu ne-o dau. ce masuri pot lua impotriva noastra?
noi ce putem sa facem?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 28 Noiembrie 2009
Penttru ca sa nu pierdeti in instanta , trebuie sa probati ca nu dvs ati creat acel prejudiciu ... in caz contrar, veti fi obligata la plata acelor sume cerute de catre fostul angajator.

Dacava da in judecata , puteti depune cerere reconventionala pentru neplata salariului.
multumesc pentru raspuns.
Este cam greu de probat deoarece sefa de magazin nu ne-a adus factura de retur la marfa iar eu nu am nimic la mana prin care sa demonstrez ca ea nu ne-a adus-o si nici ca marfa venea cu 100-200g pe minus.
aveau dreptul sa ne opreasca tot salariul si sa ne ceara demisia fara sa se faca cercetare disciplinara.
pot sa inceapa cercetarea disciplinara dupa 26 de zile fara sa fim de fata? In caz ca CIM nu este inregistrat la ITM pot sa ma mai dea in judecata? Eu ce pot sa fac in aceasta cauza?
ce pot sa fac ca sa indrept situatia in favoarea mea.
toata discutia cu ei a fost verbala, au am nici un act scris exceptand demisia si faptul ca recunosc lipsa din gestiune. am uitat sa mentionez ca salariul a fost scazut din prejudiciu.
Daca c.i.m.-ul nu este inregistrat la ITM, mai intai trebuie sa probeze ca ati fost angajata lui si apoi sa solicite plata prejudiciului creat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa gestiune Berechetgheorghe Berechetgheorghe Buna seara.Am si eu o problema urgenta si am nevoie de un raspuns.Lucrez la o firma si am fost gasit lipsa in gestiune.Am facut inventar,totul a iesit bine si ... (vezi toată discuția)
Angajatul poate fi și cercetat disciplinar ? se pot face și alte demersuri ? oanaportar oanaportar Hristos s-a înălțat ! În urma unei inventarieri, în gestiunea unui angajat s-a constatat lipsa unui număr de 15 bunuri. Vă rugăm mult să ne ... (vezi toată discuția)
Oprire salariu pentru lipsa in gestiune kinder_doina kinder_doina Buna ziua!Lucrez la un Magazin alimentar si in fiecare saptamana facem inventar.dupa inventar semnam niste declaratii.pana acum nu prea au iesit bine ... (vezi toată discuția)