avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate face dacă un coproprietar al țevii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate face dacă un coproprietar al țevii comune de gaz nu își dă acordul să se branșeze la ea și alți vecini?

Sunt in situatia in care dorim bransarea la teava de gaze pe care o detin in copropietate 3 vecini. Unul dintre acestia ,respectiv ultimul care s-a bransat la teava ,nu mai doreste alti utilizatori. Ce se poate face?
Ultima modificare: Joi, 15 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:47, 19 August 2019
Exista vreun motiv obiectiv pentru care nu doreste sa va dea acordul (nu doriti sa il despagubiti, teava nu este dimensionata corespunzator pentru mai mult de 3 consumatori, etc)?
Persoana are probleme grave de comunicare normala.Acum spune ca nu vrea bani acum ca sa vin mai intai cu avizul de debransare de la Radet. Acum ca firma nu e acreditata etc . etc.. Nu se poate discuta rational cu dansa. Femeie singura 70 de ani usor senila.. Tergiverseaza si rastalmaceste orice discutie asupra semnaturii.
I-am oferit banii chiar mai mult decat celorlalti propietari si tot nu doreste sa semneze.Teava are pana in prezent 3 utilizatori.Teava proiectata pt un bloc de 10 etaje.
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
Moldovan Liviu28, utilizator
Formulati cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati instantei pronuntarea unei hotarari judecatoresti prin sa oblige persoana respectiva sa isi dea acordul pentru racordarea la teava de gaz al carei coproprietar este.
Chemarea in instanta poate fi o sabie cu doua taisuri. Atat timp cat nu puteti dovedi reavointa proprietarului de a va da acordul (caci este vorba de reavointa), riscati sa pierdeti procesul, prin faptul ca doamna a poate argumenta ca nu ati cautat-o, si sa platiti eventualele cheltuieli de judecata.
Va sugerez sa va acoperiti din acest punct de vedere (ma gandesc la o inregistrare a discutiei cu dansa).
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
de cand e in functiune teava aceasta cu 3 consumatori? fiindca exista un termen limita (parca era de trei ani) dupa care utilitatile intra automat in proprietatea firmei de distributie. verificati

Alte discuții în legătură

Montare instalatie noua de gaze cu contorizare individuala magnolia1969 magnolia1969 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Stau intr-un bloc de 10 etaje unde asociatia de proprietari a pus contoare pasante in 2007 fara a ... (vezi toată discuția)
Acord debransare cristescugabriel cristescugabriel in urma demersurilor facute de mine in vederea separarii de instalatia de gaze naturale conuma blocului, am intalnit persoane de pe scara care nu mi-au oferit ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat petru solutionarea unei probleme elsa28 elsa28 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am instalat centrala termica de apartament in 2001 , fiind prima persoana care a instalat centrala pe ... (vezi toată discuția)