avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate face dacă un coproprietar al țevii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate face dacă un coproprietar al țevii comune de gaz nu își dă acordul să se branșeze la ea și alți vecini?

Sunt in situatia in care dorim bransarea la teava de gaze pe care o detin in copropietate 3 vecini. Unul dintre acestia ,respectiv ultimul care s-a bransat la teava ,nu mai doreste alti utilizatori. Ce se poate face?
Ultima modificare: Joi, 15 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:47, 19 August 2019
Nimeni nu se poate bransa dupa 3 ani, asta e o prostie pe care am auzit-o in ultimii 22 de ani de cand au fost autorizate extinderile de tevi de gaze ....
Stiu ca daca majoritatea accepta, puteti face plata cu mandat postal, astfel veti putea dovedi ca ati incercat ( in cazul in care refuza primirea). De asemenea a fost o perioada in care se accepta un acord notarial scris, prin care va obligati sa despagubiti ulterior si persoanele care au refuzat. Firma care urmeaza sa va branseze la gaze cunoaste lucrurile mai bine, daca a mai facut astfel de lucrari. Verificati ce firma a facut ultima lucrare si incercati sa faceti lucrarea tot cu ei, in felul asta va vor ajuta cu siguranta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am montat teava pe scara, fiind primul cu centrala. Cativa mi-au cerut acordul si au platit. Marea majoritate s-a facut ca ploua si s-a legat pur si simplu. Nu se accepta 2 instalatii pe scara, deci va legati pur si simplu.
Alex, din câte ştiu eu, ţeava este proprietatea Distrgaz! Deci discuţiile astea, cu participarea la cheltuieli, din partea unui amator de racordare ulterioară,sunt doar o problemă de bun simţ: dacă beneficiezi de cheltuiala altuia, este normal să vrei să-l compensezi. Dar Distrigaz nu montează altă coloană, că vrea fiecare să aibă coloana lui. Deci autorul forumului, dacă se loveşte în continuare de obtuzitatea vecinilor, trebuie să trimită o notificare la Distrigaz, după care instanţa. Modalitatea asta, balcanică, de discuţii, nu duce la nimic. Trebuie aplicată legea.

GermanAlex a scris:

Eu am montat teava pe scara, fiind primul cu centrala. Cativa mi-au cerut acordul si au platit. Marea majoritate s-a facut ca ploua si s-a legat pur si simplu. Nu se accepta 2 instalatii pe scara, deci va legati pur si simplu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa discutam altfel:
1. In momentul in care cei trei proprietari au dorit sa modifice instalatia de distributie a gazelor naturale, prin montarea unei coloane noi, credca a fost necesar acordul as. prop. - fiindca acea conducta se monta pe proprietatea comuna;
2. Sigur, daca la costurile acestei lucrari au participat doar cei trei proprietari, in mod logic, acum, pe langa acordul asociatiei de prop., noii proprietari care doresc sa se branseze la noua retea, trebuie sa aiba si acordul celor 3 proprietari;
3. Dvs. incercati sa obtineti acordul celorlalti doi proprietari, discutati cu dumnealor pozitia celui de-al trei-lea, intocmiti un document din partea asociatiei si il prezentati firmei de instalatii gaze (autorizata) care va branseaza apartamentul; asa cum ne-a aratat @ GermanAlex, vecinii sai, care s-au facut ca ploua, au fost bransati la noua retea de distributie a gazelor naturale, fiinda firma care i-a bransat a acceptat acest lucru, iar @GermanAlex a fost "baiat de treaba" si nu a mai zis nimic, desi avea tot dreptul... ;
4. Furnizorul de gaze naturale nu are cum sa fie proprietar pe instalatiile interioare de distributie; discutati cu firma care face bransarea locuintei dvs. si dumnealor vor merge la furnizor pentru proiect, avize, aprobare cota de gaze, dvs. ramanadu-va "sarcina" de a incheia contractul de furnizare cu "doua focuri" (centrala termica + aragaz).
Intrebare:
Ceilalti doi vecini, care sunt de acord cu bransarea dvs. au pretentii oneroase?
Daca da, atunci ingrijiti-va ca aceeasi suma sa o trimiteti, asa cum s-a mai spus prin mandat postal (daca doamna in marinimia dansei, nu acceptasa-i primeasca "la semnatura acordului";
Mult succes!
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament de gaz nik1a nik1a As dori sa aflu in cazul solicitarii la distrigaz a unei racordarii la retea de gaz, in conditiile in care locuiesc intr-un imobil cu trei etaje si ... (vezi toată discuția)
Montare instalatie noua de gaze cu contorizare individuala magnolia1969 magnolia1969 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Stau intr-un bloc de 10 etaje unde asociatia de proprietari a pus contoare pasante in 2007 fara a ... (vezi toată discuția)
Acord debransare cristescugabriel cristescugabriel in urma demersurilor facute de mine in vederea separarii de instalatia de gaze naturale conuma blocului, am intalnit persoane de pe scara care nu mi-au oferit ... (vezi toată discuția)