avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONTESTARE HOTARARE ADUNARE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONTESTARE HOTARARE ADUNARE PROPRIETARI

Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor.
Asociatia din care fac parte a adoptat o hotarare in luna mai 2017, cu unanimitate de voturi.
In anul 2019, un proprietar care a devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari a procedat la contestarea acesteia, invocand nulitatea absoluta.
Ceea ce ma intereseaza este daca proprietarul, devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari, o poate contesta si daca nu, ce temei juridic pot invoca in aparare.
Va multumesc anticipat!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate hotarirea respectiva este abuziva, încalcă legea și e nula de drept. Nu puteți invoca decât temeiul legal, dacă el există, dacă nu, se va constata nulitatea absolută și pierdeți procesul.
O poate contesta indiferent de momentul la care a devenit membru.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
elenazan a scris:

O poate contesta indiferent de momentul la care a devenit membru.

Pentru a vă edifica, vedeți că Legea nr. 196/2018 arată că ORICE PERSOANĂ CARE SE CONSIDERĂ VINOVATĂ POATE CERE NULITATEA ABSOLUTĂ A HOTĂRÂRILOR ADUNĂRILOR GENERALE SAU/ȘI A DECIZIILOR COMITETULUI EXECUTIV !
Art. 29 - (2) Dacă o hotărâre a Adunării Generale a Asociaţiei de Proprietari, o decizie a Comitetului Executiv sau a preşedintelui ESTE CONTRARĂ PREVEDERILOR PREZENTEI LEGI sau este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, ORICE PERSOANĂ CARE SE CONSIDERĂ VĂTĂMATĂ ÎNTR-UN DREPT AL SĂU poate sesiza cenzorul, compartimentele prevăzute la art. 10 sau POATE SOLICITA INSTANŢELOR JUDECĂTOREŞTI ANULAREA ÎN TOT SAU ÎN PARTE A HOTĂRÂRII SAU A DECIZIEI ŞI/SAU REPARAREA PAGUBEI CAUZATE. (3) ORICE PERSOANĂ CARE SE CONSIDERĂ VĂTĂMATĂ ÎNTR-UN DREPT AL SĂU DIN CAUZA NEÎNDEPLINIRII SAU ÎNDEPLINIRII DEFECTUOASE A ATRIBUŢIILOR DE CĂTRE PREŞEDINTE, MEMBRI AI COMITETULUI EXECUTIV, CENZOR SAU DE ADMINISTRATOR, SE POATE ADRESA ÎN SCRIS compartimentelor prevăzute la art. 10 sau INSTANŢELOR JUDECĂTOREŞTI.
Art. 52 - (1) Dacă o hotărâre a Adunării Generale este contrară legii, Statutului sau Acordului de Asociere a Asociaţiei de Proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, ORICE PERSOANĂ CARE SE CONSIDERĂ VĂTĂMATĂ într-un drept al său poate ataca în Justiţie acea hotărâre.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
flory_mr a scris:

...ORICE PERSOANĂ CARE SE CONSIDERĂ VINOVATĂ POATE CERE NULITATEA ABSOLUTĂ A HOTĂRÂRILOR ADUNĂRILOR GENERALE SAU/ȘI A DECIZIILOR COMITETULUI EXECUTIV !


1. Cum adica "persoana vinovata"? Dvs. glumiti?
2. Nulitatea nu se cere. Nulitatea se constata.
Se poate cere justificat ANULAREA unei hotarari.

Nu va jucati cu termini domnule!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
gigiz, utilizator
Cred ca actiunea de contestare in justitie in 2019 o a unei hotarari adoptate de asociatia de proprietari in 2017 avand in vedere ca in 2017 era in vigoare legea 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari in care era prevazut ca o hotarare poate fi contestata in termen de 45 de zile de la adoptarea ei va fi respinsa fara drept de apel de instanta de judecata invocanduse exceptia de tardivitate.

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate art. 26 din l 230/2007 mira55 mira55 Curtea Constitutionala, prin decizia nr. 670/2011 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 26 din Legea nr. 230/2007 privind ... (vezi toată discuția)
Pot primaria si politia constata legalitatea unei ag? Costica33 Costica33 Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari? Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ... (vezi toată discuția)