avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONTESTARE HOTARARE ADUNARE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONTESTARE HOTARARE ADUNARE PROPRIETARI

Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor.
Asociatia din care fac parte a adoptat o hotarare in luna mai 2017, cu unanimitate de voturi.
In anul 2019, un proprietar care a devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari a procedat la contestarea acesteia, invocand nulitatea absoluta.
Ceea ce ma intereseaza este daca proprietarul, devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari, o poate contesta si daca nu, ce temei juridic pot invoca in aparare.
Va multumesc anticipat!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
gambette a scris:

Spuneți ca este corect a se considera ca încep sa curgă acele 45 de zile din momentul luării la cunoștință, și ca afișarea la avizier nu înseamnă luare la cunoștință pentru "toți proprietarii".. Puteți preciza modalitatea prin care se realizează concret acesta comunicare în scris tuturor proprietarilor pentru luarea la cunoștință, door to door cu martori ,prin posta cu scrisoare recomandata și conf. de primire..prin curierat , ca în legea 230/2007 și nici în H.G. 1588 nu am găsit prevederi în acest sens ! În definitiv aici este tot skepsisul sa ia la cunoștință de document trebuie sa-i parvină oriunde s-ar afla proprietarul

ART. 25, ALIN. 4 ESTE EXTREM DE EXPLICIT ȘI PENTRU UN COPIL DE CLASA A 2-A !
Dacă la A.P.71 Brăila, care are 458 de proprietari, sunt peste 200 de proprietari care nu mai locuiesc la domiciliul lor inițial, din Asociație, CUM DOVEDEȘTI CĂ LE-AI COMUNICAT PROCESUL VERBAL AL ADUNĂRII GENERALE RECONVOCATE, CU TOATE HOTĂRÂRILE LUATE ACOLO ?
Sper că nu-mi spui iar că dacă e afișat procesul verbal la aviziere, au luat la cunoștință TOȚI PROPRIETARII ! Cum au făcut-o cei care nu mai locuiesc în cadrul A.P.71 Brăila, prin Telepatie ?

Cea mai clară dovadă a comunicării procesului verbal constă în Confirmarea de Primire pentru toți proprietarii destinatari din alte localități.
Eu zic că limba română este clară în cazul art. 25, alin. 4.
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate art. 26 din l 230/2007 mira55 mira55 Curtea Constitutionala, prin decizia nr. 670/2011 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 26 din Legea nr. 230/2007 privind ... (vezi toată discuția)
Pot primaria si politia constata legalitatea unei ag? Costica33 Costica33 Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari? Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ... (vezi toată discuția)