avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Mama a fost accidentată grav pe trecerea de pietoni, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Mama a fost accidentată grav pe trecerea de pietoni, dar dosarul s-a lungit și asigurătorul e acum în insolvență. Se mai pot recupera daunele?

Buna seara,in urma cu un an si jumatate mama mea a fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni. A primit 85 zile de ingrijiri medicale,ideea este ca avocata a lungit-o cam mult cu despagubirea si acum am aflat ca asigurarea este in insolventa. Intrebarea este daca se mai pot recupera daunele de la asigurare,daca exista vreo procedura? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 22:02, 22 August 2019
Bună ziua, trebuie să vă înscrieti in tabelul de creanţe. În paralel, puteţi chema în judecată persoana vinovată de producerea accidentului. Câteva sfaturi aici: [ link extern ] /
Despre care asigurator este vorba?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gresiti. Nu se poate inscrie la masa credala, deoarece din cat am inteles suma nu este una cearta si lichida, asa cum prevede legea! Iar persoana vinovata in cazul in care este dat in judecata poate chema in garantie asiguratorul, reprezentat prin lichidatorul judiciar, deoarece la momentul producerii accidentului avea o polita RCA valabila. Din pacate este un cerc vicios, din pacate in cele mai multe cazuri fara rezultat pentru victima. Victima mai are sansa sa fie despagubita de FGA ( Fondul De Garantare a Asiguratilor ), daca a fost inaintat dosarul de dauna catre ei ( 90 zile de la pronuntarea falimentului societatii de asigurare, de catre instanta competenta )

Avocat Lucia Pascaru a scris:

Bună ziua, trebuie să vă înscrieti in tabelul de creanţe. În paralel, puteţi chema în judecată persoana vinovată de producerea accidentului. Câteva sfaturi aici: [ link extern ] /

Firma de asigurari este Carpatica. Nu s-a inaintat dosarul in cele 90 de zile. Imi puteti lasa un numar de contact al dumnevoastra?
V-am lasat in privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca - faliment valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, As dori un sfat/o parere legata de urmatoarea problema. Am fost implicat intr-un accident de masina iar vinovatul are asigurare la o firma aflata ... (vezi toată discuția)
Fondul de garantare Verisss Verisss In iulie 2015 am avut un accident rutier in urma caruia unul din 4 pasageri a ramas paralizata. La momentul acela am despagubit victima cu o suma de bani si a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)