avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal

Buna ziua,
Am un copil cu handicap grav cu asistent personal. Am auzit s-ar fi dat o hotarare prin care nu mai este limitat la un numar maxim de asistenti personali pe care ii poate angaja primaria. Vreau sa depun actele pt angajare si as vrea sa fiu pregatita sa nu imi motiveze ca nu au locuri.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Naieta , utilizator 22:55, 11 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate cunosc nu exista un astfel de act normativ.
Numarul asistentilor personali ai persoanelor cu dizablitati nu poate fi limitat deoarece conform legii 448/2006 asistentul personal este un drept al persoanei cu dizabilitati , Aceasta isi exprima optiunea intre a avea asistent personal ce are calitatea de angajat , sau o indemnizatie de insotitor ,iar primarii au obligatia sa angajeze asistentul personal si sa ii asigure toate drepturile salariale prevazute in legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie DutuA DutuA Buna ziua,daca sunt insotitor pt peroana cu handicap gr 1 si sunt angajata la primarie ca insotitor,peroana cu handicap mai are drepul la indemnizatie inafara ... (vezi toată discuția)
Intrebare asistent personal Adrian-matei Adrian-matei Sunt Matei Adrian Costin din comuna Vladeni jud Dambovita in varsta de 21 de ani persoana incadrata in gradul grav de handicap cu asistent personal sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)