avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical ingrijire copil

In situatia in care copilul este bolnav (nu ma refer la handicap, ci raceala, infectie, internare etc), parintii, pana la ce varsta a copilul isi pot lua medical pentru ingrijirea lui?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 23 August 2019
Se poate lua concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani .
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vazusem ca s-a schimbat de curand varsta pana la 17 ani.Inteleg ca se refera la acest tip de concediu...

[ link extern ]

Cornel Vasile a scris:

Se poate lua concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani .

OUG 158/2005
art.26
(1) Asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
(1^1) În cazul copilului cu afecțiuni grave, asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 16 ani.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod indemnizatie boala 91 prin ordinul 1092 dual dual Buna ziua, Prin Ordinul Comun al CNAS si MS nr.1092 a fost introdus un nou cod de indemnizatie de boala: 91. Va rog sa ne spuneti daca acesta este scutit de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ingrijire copil bonlav cu varsta peste 7 ani Carmen1981 Carmen1981 Buna ziua, nu stiu daca s-a mai pus aceasta intrebare. Daca da imi cer scuze :) In cazul in care ai custodie exclusiva (tatal lipseste din viata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de concediu ... vasilica90 vasilica90 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de concediu medical pentru ingrijirea copilul bolnav ( copilul are 4 ani) daca eu lucrez de 8 ani la ... (vezi toată discuția)