avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am chemat in judecata primaria in loc de unitatea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am chemat in judecata primaria in loc de unitatea administrativ teritoriala. Cum pot sa rectific?

Buna ziua,

Am facut o contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu. Cererea de chemare in judecata am formulat-o impotriva primariei orasului respectiv, din urmatoarele motive: expeditorul titlului era primaria, iar pe titlu nu era mentionata denumirea completa a institutiei(U.A.T. xxxxx) ci doar orasul.

Prin intampinare, primaria(mai exact, unitatea administrativ teritoriala) a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale a primariei.

In situatia de fata nu am nicio sansa de castig, intrucat exceptia va fi admisa.

Cum pot sa rectific aceasta greseala? Mentionez ca nu am depus inca raspunsul la intampinare, insa mi s-a stabilit deja primul termen de judecata.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariusstoican , utilizator 17:55, 3 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Pana la primul termen solicitati introducerea in xauza a UAT in calitate de parat, depunand in ac sens inca un exemplar dp cererea de chemare in judecata si inscrisurile atasate acesteia.
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns. Pot solicita introducerea in cauza a UAT prin raspunsul la intampinare sau trebuie sa formulez cerere de modificare a cererii de chemare in judecata?
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
mariusstoican, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Printr-o cerere separata de modificare a cererii initiale de chemare in judecata. Puteti face vorbire insa despre acest aspect si in raspunsul la intampinare.
Va multumesc din nou pentru raspuns. Am gasit un model de cerere de modificare a cererii introductive de instanta. Nu stiu insa cum trebuie sa motivez. Este suficient daca mentionez doar faptul ca "in mod gresit am apreciat ca primaria este autoritatea emitenta a titlului executoriu, prin urmare solicit introducerea in cauza a autoritatii emitente, si anume UAT...."?
Nu este nevoie sa justificati in nici un fel de ce anume intelegeti sa va modificati actiunea indicati doar articolul care va permite acest lucru si denumirea completă aparatului._/instituției respective.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Calitate procesuală, important! Florentinaif Florentinaif In plangerea contraventionala am trecut ca parat doar: Serviciul de Circulație pe Drumurile Publice, irecția Generală de Poliție Locală. In Intampinare ... (vezi toată discuția)
Pentru anularea unei autorizații de construire care sunt părțile ... valentingheorghe valentingheorghe Pentru anularea unei autorizații de construire care sunt părțile ce trebuie acționate în instanța de contencios administrativ și fiscal ? Primăria ? ... (vezi toată discuția)