avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pentru anularea unei autorizații de construire care ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pentru anularea unei autorizații de construire care sunt părțile ...

Pentru anularea unei autorizații de construire care sunt părțile ce trebuie acționate în instanța de contencios administrativ și fiscal ? Primăria ? Primarul ? Persoana care a primit autorizația de construire ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:17, 7 Octombrie 2021
Din cate cunosc... emitentul se actioneaza in instanta. Adica UAT-Unitatea Administrativ Teritoriala, reprezentata de primar...
Dar eu zic sa contactati un avocat daca nu stiti nici macar pe cine sa actionati in instanta.
Tocmai că eu știu ! Primăria și primarul au calitate procesuală , numai că instanța a introdus și partea care a obținut autorizația de construire !!!

Ionut.ion a scris:

Din cate cunosc... emitentul se actioneaza in instanta. Adica UAT-Unitatea Administrativ Teritoriala, reprezentata de primar...
Dar eu zic sa contactati un avocat daca nu stiti nici macar pe cine sa actionati in instanta.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2021
valentingheorghe, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici primăria, nici primarul nu au calitate procesuală. În condițiile Codului administrativ, calitatea procesuală pasivă sau activă o are UAT-ul, primarul doar o reprezintă în justiție. Întotdeauna, la introducerea unei cereri privind anularea actului administrativ - autorizație de construire se indică, ca pârâți, atât UAT-ul prin primar, cât și beneficiarul (beneficiarii) autorizației de construire, întrucât în caz de admitere a acțiunii, ea trebuie să fie opozabilă atât emitentului (UAT-Ul în cauză) cât și beneficiarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea procesuala pasiva a u.a.t. in actiunea de anulare a autorizatiei de construire.buna ziua! am initiat o actiune in instanta fata de u.a.t a localitatii ... raducris77 raducris77 Buna ziua! Am initiat o actiune in instanta fata de U.A.T a localitatii reprezentata legal prin primar si fata de beneficiarul unei autorizatii de construire ( ... (vezi toată discuția)
Anulare hcl- calitate procesuala pasiva Anton_S Anton_S Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în clarificarea următoarei probleme: Într-un proces de contencios administrativ care vizeaza anularea unui ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ olteandenisa olteandenisa Am o întrebare , cine poate formula Intâmpinare împotriva Instituției Prefectului în cazul în care Prefectul solicită în instanța de contencios ... (vezi toată discuția)