avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TELEFON ASCULTAT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TELEFON ASCULTAT

Buna ziua.
Am telefonul ascultat si chiar cand nu vb la tel .
Am intentat divort iar sotul meu nu imi da pace ,asculta tel meu dar si al persoanelor apropiate mie.
Va rog sa mi spune ti daca este legal si ce as putea sa fac ,unde as putea sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 13:55, 29 August 2019
Bună ziua, bineînţeles că nu este legal. Dacă aveţi dovezi în acest sens, puteţi face plângere penală pentru infracţiunea de violare a secretului corespondenţei: ”Interceptarea, fără drept, a unei convorbiri sau a unei comunicări efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicații se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interceptarea unei convorbiri telefonice nu este la indemana oricarei persoane. In alta ordine de idei, dvs. cum ati constatat ca va sunt ascultate convorbirile?
Apoi, este vorba de un telefon fix sau mobil?
Buna ziua.Am inchis tel crezand ca nu mamai poate intercepta insa am avut surpriza sa-l vad exact langa masina mea .Cred ca mi-a pus ceva in masina si ma localizeaza ori unde ma duc .Chiar el trimite mesaje si imi spune pe unde ma opresc .
Ieri am fost la politie dar domnii politisti mi s-au parut cam necooperanti.
Nu stiu ce sa mai fac ,sunt disperata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Serbanstefan21 a scris:

Cred ca mi-a pus ceva in masina si ma localizeaza ori unde ma duc.

Aceasta varianta este mult mai plauzibila. Ptr. treaba asta se gasesc pe piata dispozitive care pot face ceea ce reclamati dvs. Acestea pot fi amplasate oriunde cu usurinta si nu doar in masina.
Incercati sa scotociti masina (eventual mergeti la un specialist)
Daca chiar veti gasi un dispozitiv mai ciudat, nu miscati nimic (nici macar nu atingeti obiectul). Mergeti la Parchet si depuneti o plangere. Pana la urma tot politia va face verificari dar sigur nu vor mai fi "necooperanti". Pana atunci aveti grija sa nu se poata atinge nimeni de masina.
O alta tema de lucru ar fi urmatoarea: daca aveti un telefon "mai destept" mergeti la un specialist cu el sa verifice toate aplicatiile instalate. Sa nu aveti surpriza sa gasiti instalata o aplicatie care se ocupa tocmai cu localizarea telefonului dvs.
Si asta de mai multa vreme dar dvs. sa nu fi stiut.

P.S. - cineva ar putea crede ca sufar de scenarita. Va asigur ca nu.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascultarea telefoanelor danonino danonino este legal sa mi se asculte telefonul de serviciu? ce se poate face cind ti se asculta telefonul si esti amenintat ca ti se fac publice convorbirile? (vezi toată discuția)
Localizare telefon mobil Vulturudac Vulturudac buna ziua,e legal ca o persoana particulara neautorizata sa-mi localizeze telefonul mobil fara voia mea?este necesar sa instaleze program in telefonul meu pt a ... (vezi toată discuția)
Instalare soft de urmarire pe un telefon mobil – legalitate si consecinte mariang2013 mariang2013 buna ziua, as vrea sa intreb, ce posibilitati legale exista de a sanctiona pe cineva care, indirect imi asculta convorbirile si imi citeste ... (vezi toată discuția)