avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legalitatea filmarii unui functionar public(politist) ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legalitatea filmarii unui functionar public(politist) aflat in uniforma de serviciu intr- un loc public

Buna seara.Cat de legal este ca un cetatean sa-l filmeze pe un politist aflat in uniforma intr-un loc public sa insiste ai filma fizionomia si apoi sa umple retelele sociale si site urile de stiri cu acele imagini.
Este acel politist o persoana publica?
Nu are si el dreptul la protejarea imaginii si a datelor cu caracter personal,mai ales ca de cele mai multe ori se aduc acuzatii care numai mult mai tarziu se stabileste care este adevarul intr o anumita speta?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: wazz , utilizator 01:04, 27 August 2019
Este legal. Functionarul public polițist este in exercițiul functiunii sale intr-un spațiu public care se poate afla sub supraveghere video așa ca prin extrapolare trebuie sa ne așteptam a fi filmați, fotografiați etc. si este foarte bine așa pentru cenzurarea comportamentelor abuzive. Dacă săvârșesc binele de ce
mi-ar pasa daca sunt filmat?!
GDPR se aplica vieții private, persoanelor private, dacă respectivul polițist nu ar purta uniformă și nu ar fi in exercițiul functiunii atunci ar fi o încălcare a dreptului sau la intimitate și viata privată. Ca persoane publice insa suntem expuși și trebuie sa acceptam cu demnitate posibilitatea de a fi filmați oricând .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea intimitatii panaitdavid_catalin panaitdavid_catalin filmarea sau fotografierea unei persoane, grup de persoane sau cuplu, aflate in spatii publice (ex : strada, parc) poate reprezenta o violare a intimitatii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la protectia imaginii al functionarului public Mihaela Sile Mihaela Sile Buna ziua. Intrebarea mea este legata de urmatoarea situatie: cu ocazia unei actiuni de control functionarii publici au fost fotografiati de catre persoana a ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a filma in sala de judecata FileMooN FileMooN am dreptu de a filma intro sala de judecata un proces public find persoana fizica find ? (vezi toată discuția)