avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta invalidata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta invalidata

Buna ziua,

Am castigat un proces, s-a dat sentinta definitiva, dar acum aceasta este contestata pe motiv ca in hotarare nu etrecut numele meu intreg (mai am si un al doilea nume pe care avocatul care a deschis actiunea a omis sa-l treaca)

Acum mi se contesta identitatea: nu sunt eu cel care e trecut in sentinta, pt ca nu e numale intreg !!!!

Ce pot face?

(si ce-i pot face avocatului pt o asemenea dovada de incompetenta?)

multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:57, 28 Noiembrie 2009
Puteti face o cerere de indreptare a erorilor materiale din acea hotarare. Potrivit art.281 alin.1 C.proc.civ., erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul , precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere .
Cererea de îndreptare poate fi formulată oricând şi nu doar în termenul de prescripţie a dreptului de a solicita executarea silită , întrucât legiuitorul nu prevede nici o limitare în timp .
Este adevarat ce spuneti.Ati obtinut o hotarare care nu poate fi pusa in executare tocmai datorita faptului ca va lipseste o parte din nume.Instanta a dat ce s-a cerut.

Idee ipotetica: Discutati cu un executor si vedeti daca o declaratie de notorietate il va ajuta.
Sau in baza/cu acea declaratie de notorietate, incheiati o procura de reprezentare, procura in care veti aparea cu doua nume (unul din S.C. si unul din C.I.) dar cu datele de identificare (CNP), de exemplu, identice.
Puteti incerca, teoretic, sunteti una si aceeasi persoana, nu ar fi nici o ilegalitate...

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
E o simpla eroare materiala, si, in vederea rectificarii acesteia,cererea de indreptare a hotararii judecatoresti putand fi facuta oricand ,se judeca de urgenta si cu precadere ,cu citarea partilor ,in sedinta publica.

Competenta, in acest sens , e judecatoria care a si emis hotararea judecatoreasca , cu precizarea gresita a numelui dumneavoastra.
Succes.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
M-as bucura sa fie astfel cum au sustinut freeelis si Ioana.
Parerea mea este ca nu se pune in discutie indreptarea erorii materiale, nefiind o eroare materiala sau o omisiune a numelui conform cererilor depuse de catre parti.
Instanta a dat ceea ce reclamantul a cerut.Cum primul termen de judecata, termen la care reclamantul ar fi putut sa-si modifice actiunea cu privire la denumirea corecta a numelui a trecut de mult, putin probabil ca cererea de indreptare a erorii materiale va fi acceptata.
Insa nimic nu-l impiedica pe acesta sa formuleze o cerere de indreptare eroare materiala.Poate va fi admisa.
Sunt instante care legitimeaza (de la primul termen) toate partile din dosar, tocmai pentru evitarea unor situatii de acest gen, si pentru ca asa ar fi normal, zic eu...dar nu toate instantele fac acest lucru.
este evident ca e o eroare

la dosarul respectiv, la care am primit hotararea definitiva, am atasat si copia de pe buletin, unde apare numele intreg si CNP-ul, care poate fi confruntata cu buletinul actual.
(intre timp mi-am schimbat si adresa, dar nu cred sa fie asta o problema: CNP-ul si numele sunt aceleasi)

e clar ca e aceeasi persoana.

cum procedez: fac acesta cerere si mi se elibereaza o alta sentinta definitiva? Ea va intra in vigoare la data veche sau cu noua data cand e eliberata?

multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
marfan, utilizator

Alte discuții în legătură

Avocat Leordeanu Leordeanu Am imputernicit un avocat sa ma reprezinte in partajul unui teren .S-a dat dupa recurs decizie definitiva .Observ acum ca pe schita intocmita de expert ... (vezi toată discuția)
Intampin greutati la preschimbarea cartii de identitate Anjelique Anjelique In urma cu doua luni m-am prezentat la evidenta populatiei pentru a-mi preschimba cartea de identitate .Dupa ce am depus toate actele necesare , domnul agent ... (vezi toată discuția)
Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)