avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Referitor şi continuare la forum/discutie_698584
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Referitor şi continuare la forum/discutie_698584

În 10 iunie a.c. am postat pe Forumul avocatnet.ro, la forum/discutie_698584, chestiuni legate de un proces civil (dos. nr. 11486/197/2014) la care s-a respins acţiunea la Judecătoria şi Tribunalul Braşov din cauză că avocatul avut atunci a bazat acţiunea pe un articol din NCCiv în care prevederile din aliniatul 1 (esenţial) nu mai erau valabile; s-a ajuns în situaţia să caut un alt avocat care să mă reprezinte la un proces civil "în pretenţii" contra fostului avocat pentru a-mi recupera cheltuielile cu procesul pierdut.
În 15 iulie am adăugat amănunte printr-un comentariu propriu (la rubrica răspunsuri).

Nu am găsit încă avocatul dorit.

Fiind o situaţie delicată, cu probabil foarte puţine apariţii la Judecătorii până acum, fac solicitarea către un domn sau o doamna avocat care au experienţa trăită ca reprezentant de reclamant într-un proces de acest gen cu rugămintea de a mi se acorda cel puţin o consultaţie/asistenţă pentru întocmirea unei cereri-acţiune către Judecătoria Braşov care să stea la baza unui dosar pentru un proces "în pretenţii" contra fostului avocat (despre care cred că a bazat greşit acţiunea din neglijenţă, acesta fiind cu specializarea drept penal se folosea pentru informare de o carte a Codului Civil neactualizat cu noutăţile valabile în anii 2013-2014).

Menţionez că cunosc ce prevederi de articole din NCCiv se folosesc la un proces "în pretenţii" de tip clasic.
Aş vrea să ştiu dacă într-o cerere către Judecătorie pentru cazul meu nu cumva ar trebui şi o parte prin care să se solicite constatarea greşelii de bază făcute de avocatul viitor pârât cu bazarea chestiuni pe vreo prevedere de articol din Codul Civil.
În acest context precizez că ştiu că "părerea" Baroului de avocaţi din care face parte avocatul presupus vinovat nu are putere de lege şi deci nu contează pentru a baza sau nu acţiunea şi pe această comunicare de la Barou.

Mai menţionez că, în cunoştinţă de cauză de existenţa unui termen de prescriere, data comunicării (data poştei) a sentinţei civile este 22.09.2016, iar cea a deciziei (de la apel) este 17.05.2017; eu am aflat despre greşeala avocatului din sentinţă.
Pot pune la dispoziţia cui vrea să mă ajute copii în format fişiere de tip pdf; nu voi rămâne dator.

Vă rog să mă contactaţi prin e-mail,
Virgiliu Lustun, Braşov, email: v_lustun@hotmail.com

P.S. Îmi este suficientă şi numai o schiţă/cîteva idei pentru acţiune pe baza celor comunicate în cele 2 postări pe Forum.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
Virgiliu Lustun, utilizator
Cel mai recent răspuns: Virgiliu Lustun , utilizator 13:59, 19 Septembrie 2019
Am depus azi la Judecătorie cererea de chemare în judecată contra avocatului în discuţie.
Mulţumesc ceror care au citit postarea mea şi celor care s-au gândit să mă ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni, civila si penala zerognost zerognost O actiune civila in pretentii aflata pe rol se va suspenda daca exista si o plangere penala pe rol, pentru inselaciune, ce se refera la aceasi chestiune? Care ... (vezi toată discuția)
Cum se contestă situația de încălcare a dreptului de folosiță ... Virgiliu Lustun Virgiliu Lustun Cum se contestă situația de încălcare a dreptului de folosiță legală următoare? În forum/discutie_752829 din februarie am arătat că în 1983, ... (vezi toată discuția)