avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara fara divort

Pot deschide actiune pt pensie alimentara fara divort?Ce acte sunt necesare?Am nevoie de avocat?
Am 2 copii minori de 7 si 2 ani, iar sotul meu a plecat de acasa la mama lui ca nu ii mai suporta...Eu am inceput serviciul de o saptamana si a trebuit sa stea cu cel mic de 2 ani cat am fost plecata!
Cel mai recent răspuns: ContSters13798 , utilizator 09:12, 26 Mai 2006
Da, se poate. Faceti cerere in trei exempare la instanta competenta- Judecatoria de la domiciliul paratului si aratati in cerere ca solicitati obiligarea paratului la plata unei pensii in favoarea minorilor, ca nu contribuie de bun voie si ca sunteti soti despartiti in fapt. Depuneti si copie dupa dupa certificatele de nastere ale minorior si adeverinta de venit a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara petrutalefter petrutalefter Pensia alimentara se poate solicita si fara inaintarea actiunii de divort? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yoannacri yoannacri Am un copil insa nu sunt divortata pot obtine prin instanta pensia alimentara sau trebuie intai sa deschid actiune pt divort si dupa sentinta definitiva mi se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil minor CORMAN_2011 CORMAN_2011 Buna seara! In 2009 am divortat, desfacerea casatoriei fiind de comun acord. Din casatorie rezulta un copil minor, pentru care la vremea divortului nu am ... (vezi toată discuția)