avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare antena TV pe terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare antena TV pe terasa blocului

Buna ziua,

doresc sa montez o antena TV tip satelit pe terasa blocului, insa administratorul imi interzice accesul la terasa blocului. Avand in vedere ca eu ca proprietar am o cota parte indiviza din terasa, am dreptul de a monta aceasta antena pe terasa blocului? Sau este necesar acordul asociatiei de locatari?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:27, 29 Noiembrie 2009
Am avut recent o cerere de amplasare a unei antene pe bloc. Am explicat proprietarului ca nu se poate, s-a suparat dar o sa-i treaca. De ce nu se poate? Eu am gasit in documente, si va rog sa cautati si dv, mentiunea ca terasa blocului este "necirculabila"!!!
In contractele facute cu firmele ce executa lucrari de hidroizolatie se prevede ca se fac "lucrari de hidroizolatie la terasa necirculabila" a blocului....
Apoi in paragraful unde se specifica garantia materialelor de 10 ani si a lucrarii de 5 ani este clar din nou aceasta garantie este valabila daca nu se intervine asupra "terasei necirculabile" prin alte lucrari, prin montarea de instalatii, antene, etc.
Alta poate fi rezolvarea cand se instaleaza o antena GSM pentru care asociatia incaseaza 1000 euro pe luna. Cu suma incasat pe un an se repara terasa care poate rezista 5 ani.
dar daca se ia acordul vecinilor (din usa in usa) si apoi acel tabel se semneaza si de comitet executiv (aprobare sa zicem) ... ar fi fara probleme si pt comitet, cu toate ca ei au putere de decizie dar se acopera in fata acelor proprietari care in timp se sucesc si devin invidioasi/suparati si pot reclama montarea antenei (daca semneaza numai comitetul, poate sa zica reclamangiu ca cei din comitet au fost mituiti/intelesi cu cel care a montat antena si sa aibe probleme eventual comitetu).

ar mai fi ceva legat de montarea antenei...sa fie montata in asa fel incat sa nu se strice izolatia terasei ca sai ploua celui de la ultimu etaj, si de aici alte probleme.

cel mai bine antena satelit sa fie montata in dreptul geamului si in felul acesta nu mai trebuie aprobarea nimanui si stati linistit la tv urmarind programele dorite. daca geamu e orientat spre NORD,adica nu e orientat spre pozitia satelitului, zona Romaniei fiind spre SUD, o montati pe terasa cu aprobarile de mai sus specificate.
@cavallis
Dv. aveti o viziune foarte democrata si "liberala", as zice, asupra vietii la bloc, in care rolul comitetului si al presedintelui este "minimal". :) Totusi activitatea intr-o asociatie de proprietari se conduce conform unor legi si norme de aplicare care, inca o data o spun, daca ar fi respectate proprietarii ar trai mult mai bine.
Vecini "se intreaba" in adunarea generala si tot atunci tot ei stabilesc ca intre adunari sa fie un comitet care sa avizeze diferitele cereri si solicitari privind utilizarea proprietatii comune.

Sa nu confundam montarea unei antene cu inchiriatul unei uscatorii. E o diferenta. Si nici atunci prezumtivul chirias nu se duce din usa-n usa sa ceara ceva de la proprietari, ci lucrul acesta il face un membru al comitetului, presedintele, administratorul......

Mituirea comitetului sau a presedintelui mai trebuie si dovedita ca sa capete seriozitate, altfel vorbim vorbe la usa blocului, ceea ce nu are nicio relevanta.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare antena satelit insanity insanity buna, ma puteti ajuta cu un raspuns? vreau sa instalez antena parabolica pe bloc, insa presedintele blocului mi-a transmis ca nu se poate face asta, deoarece ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperisul blocului andreiSRR andreiSRR Sunt proprietar intr-un bloc cu asociatie de proprietari. Doresc sa montez o antena de satelit pe acoperis pentru o vizibilitate mult mai buna a cerului. ... (vezi toată discuția)
Interzicere de catre asociatia de proprietari montarea unei antene satelit pe fatada sau terasa bsterea bsterea Buna seara. Am o problema de domeniul sf-ului. Am incheiat un contract de furnizare servicii de televiziune prin satelit cu o firma. Au venit meseriasii sa ... (vezi toată discuția)