avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Data promovarii in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Data promovarii in clasa

Buna. Am o nelamurire. Conform Ordinului ANFP 10280/2008, in termen de 5 zile de la data primirii avizului ANFP pentru transformarea postului (din studii medii in studii superioare) conducatorul institutiei are obligatia de a emite decizia de numire in functie. Totodata, in urma acestui aviz se va modifica statul de functii in acest sens prin H.C.L. , ceea ce mai dureaza aprox. 1 luna. Asadar, numirea in functie se realizeaza in termen de 5 zile de la data primirii avizului sau dupa ce se aproba prin H.C.L.?
Cel mai recent răspuns: Lilioara Stepanescu , Consilier juridic 20:55, 3 Ianuarie 2010
in termen de 5 zile de la primirea avizului, primarul va initia proiectul de hotarare privind modificarea organigramei si a statului de functii, care se va adopta ( sau nu) in sedinta de consiliu local. :)
Opinia mea este că în termen de 5 zile conducătorul instituţiei emite decizia de numire în funcţie publică, act care are efecte juridice de la data comunicării sale celor interesaţi (funcţionarul public, salarizarea, resursele umane). Hotărârea Consiliului Local (dacă alegem speţa cu primăria şi dispoziţia primarului) sau actul administrativ al organului colegial, după caz, au doar un efect constatator al îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege pentru promovarea în clasă şi de actualizare a statului de funcţii. Solicitaţi să intraţi în drepturi de la data comunicării dispoziţiei de numire în funcţia publică. Este chiar un caz în care legea nu este deloc interpretabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil sef primarie ContSters72755 ContSters72755 Buna ziua, lucrez in cadrul primarii comunale, si am dispozitii in ceea ce priveste resursele umane. In acest moment am o nedumerire. In cadrul ... (vezi toată discuția)
Incadrarea functionarilor publici liviu_hetea liviu_hetea care este modul de incadrare a functionarilor publici cu studii medii care au absolvit intre timp studii superioare? (vezi toată discuția)
Serviciul de evidenta si avizul anfp cristina 33 cristina 33 Am o mare problema.Astazi am avut sedinta de Consiliu Local si a fost aprobat statul de functii cu nr.minim pe SPCLEP,adica 4.Dupa indelungi discutii si ... (vezi toată discuția)