avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara

Buna ziua,
Am lucrat in sistemul militar din anul 1991 daca pot beneficia de pensie militara/de serviciu.
In caz afirmativ de unde pot afla informatii re feritoare la calea ce trebuie sa o urmez?
In cazul in care nu pot beneficia de aceasta pensie, ce se intampla cu vechimea in munca realizata in sistemul militar? Se va tine seama la pensie (daca o voi mai apuca...) de aceasta vechime?
Astept un raspuns calificat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 19:51, 28 Noiembrie 2009
Puteti beneficia de pensie militara daca aveti varsta standard de pensionare care este de 55 ani conform Legii 164/2001.
Daca nu aveti varsta de pensionare, vechimea in armata se ia in considerare la stabilirea unei pensii civile cand indepliniti varsta de pensionare prevazuta de legea19/2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia militara pentru fosti militari raluca-s raluca-s Buna ziua, Sotul meu lucreaza in armata de mai mult de 15 ani. Daca isi da demisia si va lucra in alte domenii \\"civile\\" mai poate beneficia de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie militara sau civila? Robert Friedmann Robert Friedmann Daca am o vechime in M.Ap.N de cca 6.5 ani si in conformitate cu Legea 164/2001 art53(1)nu mi se cuvine pensie militara daca nu am vechimea de minimum 15 ani, ... (vezi toată discuția)
Pensie civila + pensie militara IstratiEvelina IstratiEvelina Buna ziua, Sunt nascut in luna iunie 1957 si am lucrat 13 ani in conditii speciale (grupa 1) la Sidex, 9 ani si 3 luni in Ministerul de Interne in conditii ... (vezi toată discuția)