avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de locatari

administratora a disparut acum citeva luni bune fara nici o explicatie iar presedintele desi nu are scoala pretinde ca acum el este si administrator si de cind a venit la asociatie acum 4 ani ma incarca la apa rece si pina anul trecut cind am montat calorimetre si la cadura trecea niste sume imense cu singura explicatie ca sint pierderi si nu le poate remedia deoarece locatarii nu vor da bani si astfel incarca in fiecare luna notele de plata.La un moment dat mi-a spus ca trebuie sa-mi fac verificarea periodica la apometre ca de aceea ma incarcat ca am avut citiri prea mici si am fost nevoit sa le schimb cu altele noi desi cele vechi functionau si cind l-am intrebat daca i-a verificat pe ceilalti locatari mi-a raspuns ca nu este treaba lui si mai nou sa fac cerere daca vreau sa verifice si la altii.Acum citva ani am avut caloriferele sigilate toata iarna cu proces verbal sigilii si semnatura de la cet si tot ma pus la plata in fiecare luna iar cind i-am spus a zis sa platesc ca nu mai poate sa modifice listele da ma scade el cumva si nici pina in ziua de azi nu a facut-o .....mai sint si altele dar cred ca deocamdata ajunge
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
seecofee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 17:52, 30 Noiembrie 2009
De ce o taraganeaza...asta nu putem sti. Nu neaparat pentru salariu sau poate si pentru salariu.
Cert e un lucru. Asemenea situatii se rezolva in cadrul asociatiilor respective pentru ca acolo oamenii stiu care e situatia si daca se documenteaza si vor sa se implice pot pune lucrurile la punct.
Noi, aici pe forum, putem sa le spunem cum e corect si bine, dar daca la ei acolo, in asociatie, nu au cu cine se intelege.....nimeni nu poate sa le faca ordine in afara de ei, proprietarii din acel condominiu.
Armenteros a scris:

Raspund la o intebare cu o alta intrebare:
Dar de ce presedintele trebuie sa preia toata sandramaua?
Ca tot vorbim de lege, acolo spune "comitetul executiv preia atributiile...." ori presedintele nu este singur in comitet.
In al doilea rand, nu stiu de ce o situatie de urgenta, dupa inlaturarea sau plecarea administratorului, trebuie sa dureze cateva luni?
Se pot trimite oferte catre firme, sa publica un anunt la ziar ca sau prin alte mijloace se cauta administrator persoana fizica, se face AG in doua-trei saptamani, si pe baza ofertelor se alege administratorul.

Am trecut prin asemenea situatie. Nimeni din comitet nu voia sa preia nimic din sarcinile administratorului. Dupa 3 ore de sedinta am vrut sa parasesc comitetul si mi-am scris demisia. Cu 3 sapatamani inainte desemnasem vicepresedintele, asa ca le-am citit paragraful din lege conform caruia vicepresedintele preia atributiunile presedintelui si are obligatia sa organizeze adunare generala in maxim 3 luni. S-au blocat si, dupa cateva secunde in care inregistram demisia in registru, vicepresedintele s-a oferit sa preia casieria. Altul s-a oferi sa verifice apometrele, altii 2 sa supravegheze lucrarile la instalatiile de alimentare si scurgere care au durat 3 luni. Asa am reusit sa ma ajut cu comitetul dupa ce de 3 saptamani nu aveam administrator si munceam singur de cu incasari, evidente, reparatii, furnizori, calcule, liste, procese pe rol, sesizari si reclamatii, etc.
Am dat anunt in ziar, pe internet, am fost la serviciul de indrumare al asociatiilor de la primarie. Au trecut pe la noi vreo 8 administratori atestati si altii neatestati. Deabia dupa 2 luni am reusit sa angajam administrator.
Am facut o mare greseala ca in aceste luni nu am luat si impartit la cei din comitet (inclusiv presedinte) banii cuveniti administratorului. De ce? Nu ne-a multumit nimeni, iar luna urmatoare am avut multe contestatii si reprosuri ca au crescut cheltuielile salariale. Nu a sesizat nimeni ca 2 luni au fost mai mici cu 8 mil vechi, dar cand aceste cheltuieli au revenit la suma normala (noul admin a fost angajat cu aceeasi suma cu a fostului admin.), atunci au inceput reprosurilr si contestatiile.

Cat despre remarca dv ca trebuie sa se organizeze adunare generala pentru "alegerea administratorului", este o dovada clara de neprofesionalism a celor care v-au invatat asa ceva la cursuri. Nu e vina dv ca ati fost obligat sa-i platiti ca sa va invete ca o asociatie desfasoara activitatea "dupa ureche" si nu conform legii.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator
Scuze, m-am exprimat eu gresit. AG doar mandateaza, iar Comitetul angajeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele ia salariul administratorului dodo70 dodo70 Buna seara! Vreau sa semnalez un fapt care se petrece de ceva vreme la noi in asociatie. Am avut angajat un administrator care a prestat pana in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Retributie vicepresedinte vicar vicar Buna ziua un vecin mi-a spus ca a vorbit cu un presedinte de bloc(nu cel de la noi) vis-a-vis de salariul vicepresedintelui, cum ca acesta nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)