Armenteros a scris:
Raspund la o intebare cu o alta intrebare:
Dar de ce presedintele trebuie sa preia toata sandramaua?
Ca tot vorbim de lege, acolo spune "comitetul executiv preia atributiile...." ori presedintele nu este singur in comitet.
In al doilea rand, nu stiu de ce o situatie de urgenta, dupa inlaturarea sau plecarea administratorului, trebuie sa dureze cateva luni?
Se pot trimite oferte catre firme, sa publica un anunt la ziar ca sau prin alte mijloace se cauta administrator persoana fizica, se face AG in doua-trei saptamani, si pe baza ofertelor se alege administratorul.
Am trecut prin asemenea situatie. Nimeni din comitet nu voia sa preia nimic din sarcinile administratorului. Dupa 3 ore de sedinta am vrut sa parasesc comitetul si mi-am scris demisia. Cu 3 sapatamani inainte desemnasem vicepresedintele, asa ca le-am citit paragraful din lege conform caruia vicepresedintele preia atributiunile presedintelui si are obligatia sa organizeze adunare generala in maxim 3 luni. S-au blocat si, dupa cateva secunde in care inregistram demisia in registru, vicepresedintele s-a oferit sa preia casieria. Altul s-a oferi sa verifice apometrele, altii 2 sa supravegheze lucrarile la instalatiile de alimentare si scurgere care au durat 3 luni. Asa am reusit sa ma ajut cu comitetul dupa ce de 3 saptamani nu aveam administrator si munceam singur de cu incasari, evidente, reparatii, furnizori, calcule, liste, procese pe rol, sesizari si reclamatii, etc.
Am dat anunt in ziar, pe internet, am fost la serviciul de indrumare al asociatiilor de la primarie. Au trecut pe la noi vreo 8 administratori atestati si altii neatestati. Deabia dupa 2 luni am reusit sa angajam administrator.
Am facut o mare greseala ca in aceste luni nu am luat si impartit la cei din comitet (inclusiv presedinte) banii cuveniti administratorului. De ce? Nu ne-a multumit nimeni, iar luna urmatoare am avut multe contestatii si reprosuri ca au crescut cheltuielile salariale. Nu a sesizat nimeni ca 2 luni au fost mai mici cu 8 mil vechi, dar cand aceste cheltuieli au revenit la suma normala (noul admin a fost angajat cu aceeasi suma cu a fostului admin.), atunci au inceput reprosurilr si contestatiile.
Cat despre remarca dv ca trebuie sa se organizeze adunare generala pentru "alegerea administratorului", este o dovada clara de neprofesionalism a celor care v-au invatat asa ceva la cursuri. Nu e vina dv ca ati fost obligat sa-i platiti ca sa va invete ca o asociatie desfasoara activitatea "dupa ureche" si nu conform legii.