avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz eliberare adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz eliberare adeverinta vechime in munca

ce se poate face in cazul unui refuz de eliberare adeverinta vechime munca? mama mea a lucrat pe o perioada de aproximativ 5 ani la o firma. dupa ce a plecat cu preaviz a cerut aceasta adeverinta dar nu i s-a facut fisa de lichidare/incetare activitate , si a tot fost amanata din diverse motive si in final nu a primit-o , acum , dupa 1 an , am sunat din nou la aceasta firma unde ni se inchide telefonul.acum are nevoie de aceasta adeverinta pentru a o duce la casa de pensii. ce se poate face?
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
bluehillday, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 6 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

2. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajator nu mi a eliberat adeverita prin care reiese ... Yony83 Yony83 Fostul angajator nu mi a eliberat adeverita prin care reiese perioada lucrata si nici decizia ! Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Bună ziua! angajatorul nu mi-a eliberat o adeverință care ... mmhai mmhai Bună ziua! Angajatorul nu mi-a eliberat o adeverință care prevede statul , vechimea, funcția deținută și calcularea salariului, neprecizarea motivului ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de incetare a activitatii in vederea angajarii in alt loc de munca misha_misha77@yahoo.com misha_misha77@yahoo.com Angajatorul nu vrea sa imi elibereze adeverinta dupa ce am demisionat cu acordul partiilor, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)