avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru îngrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru îngrijire copil

Bună ziua .Fiică mea urmeaza sa nască si nu poate beneficia de concediu de îngrijire copil pentru ca nu a lucrat .Problema este acest copil din pacate nu va avea nici tata .In acest caz cand nu exista un tată, iar mama nu beneficiază de concediu ,eu ca bunica am dreptul sa solicit concediu de îngrijire copil?Mentionez faptul că eu mă voi ocupa de îngrijirea lui .Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 8 Septembrie 2019
De indemnizaţia lunară pentru creșterea copiilor beneficiază oricare dintre părinţii fireşti ai copilului. (n.m., mama sau tata)

Beneficiază de aceleași drepturi și una dintre persoanele care a adoptat copilul, căreia i s-a încredințat copilul în vederea adopției sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgență, cu excepția asistentului maternal profesionist care poate beneficia de aceste drepturi numai pentru copiii săi, precum și persoana care a fost numită tutore.
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului angelyc angelyc am o fetita de 18 ani mai are un an de scoala si este insarcinata ,eu ca bunica pot beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului? daca da fiicamea poate ... (vezi toată discuția)
Cic GeBa GeBa Bunicii pot intra in concediu de crestere si ingrijire copil? Multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru copil adoptat grim grim Daca este adoptat un copil care este mai mic de 3 ani , parintele adoptiv are aceleasi drepturi ca si un parinte natural : concediu de crestere a copilului, ... (vezi toată discuția)