avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contributiei la fondul Casei de asigurari de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contributiei la fondul Casei de asigurari de sanatate

Un agent de asigurari care este si pensionar trebuie sa plateasca contrubutia la CASS si in ce mod?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:45, 29 Noiembrie 2009
da trebuie sa plateasca contributia CASS la veniturile obtinute din asigurari,
va duceti si declarati la CASS, se depune o declaratie acolo cu suma veniturilor obtinute din alte surse pe care o primiti ca si agent de asigurari , si veti plati 5.5% la venitul net obtinut din activitatea de asigurari
Buna ziua !
Asigurarile sociale de sanatate sunt obligatorii. Pentru a beneficia de serviciile de sanatate asigurate atat persoana asigurata, cat si persoanele juridice sau fizice la care isi desfasoara activitatea asiguratii au obligatia platii contributiilor banesti lunare pentru asigurarile de sanatate.
Incepand cu 1 ianuarie 2009 contributia la asigurarile sociale de sanatate se datoreaza si pentru veniturile din pensii aflate sub limita sumei neimpozabile din pensii, respectiv sub limita sumei de 1.000 lei, conform Ordinului presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 509/2008 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, aprobate prin Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 617/2007, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 587/2008.
Trebuie sa platiti la CJAS teritoriala pe baza veniturilor obtinute.
Este drept ca apectul nefiresc al platii duble a acestor asigurari ar trebui indreptat printr- o hotarare, dar pana atunci, trebuie sa le platiti.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate la venituri din chirii ragaliemariana ragaliemariana Am primit decizie de impunere pentru plata contributie de sanatate la veniturile din chirii pentru perioada 2009-2011.Mentionez ca in acesta perioada eram in ... (vezi toată discuția)
Fond sanatate dividende enachemariana_2007 enachemariana_2007 Buna ziua. Asociatul unei firme este pensionar,salariat pe firma cu 2 ore si ridica si dividende.Trebuie sa plateasca fond de sanatate pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Contributie la cnas suparatul suparatul Buna ziua. In anul 2008 nu am lucrat o perioada de 2 luni.De la cnas mi-au transmis ca am de platit cotributia de6% la valoarea salarului minim pe ec. pentru ... (vezi toată discuția)