avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dupa majorat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dupa majorat

Buna seara,

Am 19 ani si de 5 ani traiesc in strainatate cu tatal meu si cu mama mea vitrega. Tatal meu este casnic, deci nu are niciun venit, iar mama mea din Romania nu a platit niciodata pensie alimentara, deoarece nu a cerut tatal meu. Pana acum am trait exclusiv din banii mamei mele vitrege. Sunt la facultate in strainatate si locuiesc singur in chirie. Mama mea vitrega s-a imbolnavit si nu ma mai poate ajuta financiar.
Intreabarea mea ar fi, de la care parinte pot obtine pensie alimentara?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Izuko , utilizator 21:22, 10 Septembrie 2019
Solicitați stabilirea unei pensii de întreținere în cuantum de 25% din veniturile mamei biologice!
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Buna seara!

Nimeni, nicio idee?

Izuko a scris:

Buna seara,

Am 19 ani si de 5 ani traiesc in strainatate cu tatal meu si cu mama mea vitrega. Tatal meu este casnic, deci nu are niciun venit, iar mama mea din Romania nu a platit niciodata pensie alimentara, deoarece nu a cerut tatal meu. Pana acum am trait exclusiv din banii mamei mele vitrege. Sunt la facultate in strainatate si locuiesc singur in chirie. Mama mea vitrega s-a imbolnavit si nu ma mai poate ajuta financiar.
Intreabarea mea ar fi, de la care parinte pot obtine pensie alimentara?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restabilire domiciliu minori Username33 Username33 Buna ziua! Se da urmatoarea situatie : Doi minori (fata 11 ani si baiatul 12 ani) nascuti dintr-o relatie de concubinaj, recunoscuti de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin pensia alimentara in situatia de fata??? frampolarbear frampolarbear Am si eu o mica poveste, parintii mei au dat divort in octombrie 2007 cand eu aveam 19 ani, acum am 20 in iulie 2008, in octombrie 2007 am intrat la facultate ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ]parintii mei s-au despartit cand eu aveam 2 ani si jumatate iar fratele meu 1 jumatate.in urma divortului eu cu fratele meu am ramas in custodia mamei,la ... (vezi toată discuția)