avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chemat la serviciu din concediul pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chemat la serviciu din concediul pt cresterea copilului

Buna ziua,am fost solicitat de catre seful meu la serviciu, pt o zi eu fiind in concediul pt cresterea copilului in urma serviciilor mele prestate in acea zi clienta care a solicitat o manechiura la 3 zile a facut o reclamatie la protectia consumatorului iar in urma controlului efectuat la firma unde eu am fost chemat pt 1 zi ,firma a platit amenda ,specific ca in contractul de munca pe care il am cu firma, e specificat ca daca firma ia amenda di cauza angajatului e obligat angajatul sa plateasca amenda.Sunt obligat sa platesc amenda sau imi cauzeaza chiar ca eu figurez ca sunt in concediul pt copi.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 10 Septembrie 2019
1. Ce ati facut dvs. d.p.d.v. a legislatiei muncii se cheama "munca nedeclarata", sanctionata cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.

Art. 15^1 C.mun.
In sensul prezentei legi, munca nedeclarata reprezinta:
...
c) primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat;
.....

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
...
e2) primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in perioada in care acesta/acestia are/au contractul individual de munca suspendat, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
.....

2. Daca amenda este primita din cauza dvs., atunci angajatorul o plateste iar cuantumul amenzii se poate recupera in conditiile mentionate in Codul Muncii de la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit in timpul concediului prenatal andreeaene22 andreeaene22 Buna ziua, Pe 26 iunie as vrea sa intru in concediu prenatal, insa la inceputul lunii iulie (5-10) colega de serviciu pleaca la mare si ar dori sa ii tin ... (vezi toată discuția)
Este infracțiune primirea la muncă a mai mult de 5 persoane cu contractul de munca suspendat? cuvantuleputere cuvantuleputere Este infracțiune primirea la muncă a mai mult de 5 persoane cu contractul de munca suspendat? ... (vezi toată discuția)
Daca a venit itm onisim scripet onisim scripet daca a venit itm si a prins o echipa de 4 muncitori fara angajare cu un inginer care raspunde si a luat lucrarea vor fi sanctionati atat muncitorii cat si ... (vezi toată discuția)